royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

Nyårsfirande

Kategori: Allmänt

Det känns bra nu när julen är över och att återgå till det mer normala igen. I dag ska jag göra något trevligt jag ska åka på bio med min assistent och se hundraåringen som gick ut genom fönstret av Felix Härngren. Jag har läst boken och den var mycket bra. Som tur är har vi här hemma ett mycket litet julbord och inte jul godis. På Söndag kanske min kompis kommer och hälsar på det är Peter Gembäck från Knutby. Det ska bli trevligt Peter med familj brukar komma någon gång per år. I år ska vi fira nyår hemma med två av våra vänner det blir lite god mat med prat fira in nyåret. Vi har aldrig några smällare det har inte jag haft sedan jag gick i fjärde klass då min klass kompis sprängde sönder sina ben med smällare. Tänk ändå vilken läxa vi andra lärde oss av hans misstag. Jag kommer aldrig att glömma när klassen var och hälsade på honom på sjukhuset, den lukten inne på salen.  Och hans plågade ansikte glömmer jag aldrig. Så smällare är inget jag uppskattar och när vi hade hund var den alltid ledsen vid högtider med smällare. För en hund betyder smällare att det gör ont i hundens öron så då fick inte vår hund vara ute utan det bästa var inomhus men tyvärr det hördes ju även en del där inne. Varför har vi människor uppfunnit något sådant dumt som smällare detta som ställer till så mycket elände runt om i världen. Tänk ändå om det kunde dras ner på smällare och likaså alkohol på det nya året och hellre göra något vettigt för alla dessa pengar. Tycker inte även ni att smällare och alkohol samt tobak bara ställer till elände? Det finns inget positivt med detta vi borde hjälpa nästa generation att man kan ha trevligt ändå. Och lär av bror ”duktig” jag vågar stå upp för detta. Skriv gärna en kommentar. Om hur ni uppfattar min berättelse.

Hundraåringen

Kategori: Allmänt

I går var jag på bio med min assistent. Bion Berga kungen och såg hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Jag har länge längtat att få se den filmen så hjälpte min assistent att få tag på biljetter. Vi åkte färdtjänst in och vid insläpp hade vi tyvärr fått 2 platser på rad 2 och det innebär några trappor upp och dessa klarade inte jag utan vi tog oss ut igen till billjettdisken. Och förklarade situationen och fick bytt våra biljetter till rad 1 vid ytterkant det blev perfekt. Att sitta i dessa fina fåtöljer så att jag kan vila min nacke tills filmen startade. Den var bra redan från ruta ett. Felix Herngren har åter lyckats det måste ha varit ett enormt arbete att göra en film efter en bok som är så omskriven och som så detaljrik det var även många bra skådespelare miljöerna var fantastiska jag kan verkligen rekommendera att se den. Jag sitter nu och skriver ett brev till Felix om vad jag tyckte om filmen. I dag tror jag det blir ett race med Go Karten och då med fotografering med min nya DHL jacka. I dag den 28-12 är det rena rama vår vädret +8 grader.   

Julen 2013

Kategori: Allmänt

27-12, det känns bra nu när julen är över och att återgå till det mer normala igen. I dag ska jag göra något trevligt jag ska åka på bio med min assistent och se hundraåringen som gick ut genom fönstret av Felix Härngren. Jag har läst boken och den var mycket bra. Som tur är har vi här hemma ett mycket litet matjulbord. Och inte jul godis. På Söndag kanske min kompis kommer och hälsar på det är Peter Gembäck från Knutby. Det ska bli trevligt Peter med familj brukar komma någon gång per år. I år ska vi fira nyår hemma med två av våra vänner det blir lite god mat med prat fira in nyåret. Vi har aldrig några smällare det har inte jag haft sedan jag gick i fjärde klass då min klass kompis sprängde sönder sina ben med smällare. Tänk ändå vilken läxa vi andra lärde oss av hans misstag. Jag kommer aldrig att glömma när klassen var och hälsade på honom på sjukhuset, den lukten inne på salen.  Och hans plågade ansikte glömmer jag aldrig. Så smällare är inget jag uppskattar och när vi hade hund var den alltid ledsen vid högtider med smällare. För en hund betyder smällare att det gör ont i hundens öron så då fick inte vår hund vara ute utan det bästa var inomhus men tyvärr det hördes ju även en del där inne. Varför har vi människor uppfunnit något sådant dumt som smällare detta som ställer till så mycket elände runt om i världen. Tänk ändå om det kunde dras ner på smällare och likaså alkohol på det nya året och hellre göra något vettigt för alla dessa pengar. Tycker inte även ni att smällare och alkohol samt tobak bara ställer till elände? Det finns inget positivt med detta vi borde hjälpa nästa generation att man kan ha trevligt ändå. Och lär av bror ”duktig” jag vågar stå upp för detta. Skriv gärna en kommentar. Om hur ni uppfattar min berättelse.

Hundraåringen

Kategori: Allmänt

28-12. I går var jag på bio med min assistent på Bergakungen och såg hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Jag har länge längtat att få se den filmen så hjälpte min assistent mig att få tag på biljetter. Vi åkte färdtjänst in och vid insläpp hade vi tyvärr fått 2 platser på rad 2 och det innebär några trappor upp och dessa klarade inte jag utan vi tog oss ut igen till billjettdisken. Och förklarade situationen och fick bytt våra biljetter till rad 1 vid ytterkant det blev perfekt. Att sitta i dessa fina fåtöljer så att jag kan vila min nacke. Filmen startade den var bra från ruta ett. Felix Herngren har åter lyckats. Det måste ha varit ett enormt arbete att göra en film efter en bok som är så omskriven och så detaljrik. Det var även många bra skådespelare, miljöerna var fantastiska jag kan verkligen rekommendera att se den. Jag sitter nu och skriver ett brev till Felix om vad jag tyckte om filmen. I dag tror jag det blir ett race med Go Karten och då med fotografering med min nya DHL jacka. I dag den 28-12 är det rena rama vårvädret +8 grader.

Dagens uppdatering

Kategori: Allmänt

 I dag är jag ganska färdig efter hur min morgon varit. Jag var tvungen att avbeställa Go Karten idag. Nu har jag och min assistent varit ute och kopplat in en fjärrstömbrytare till lyktstolpen på den vänstra sidan och en ljusslinga på altanen så nu kan jag stå inomhus och tända och släcka, men den lyktstolpen på innergården tänds och släcks med en vanlig brytare. Det känns så bra när detta är ordnat för när ändå stolparna finns ska dom fungera.  Jag har även gjort en justering på våra övervakningskameror.

Eländig morgon

Kategori: Allmänt

 En eländig morgon!

Jag har sovit ensam hemma i natt då Susanne har varit hos sin kompis. Efter att jag lagt mig i går kände jag mig så dålig i halsen värk i hela kroppen så jag behövde ta 2 panodil. Dessa ligger dock i ryggsäcken på rullstolen och den står naturligtvis en bit från sängen och försöka ta mig upp ur sängen är inte på tal om. Då har jag ett Ikea skohorn på sidan av min byrå, med detta kan jag med hjälp av kroken i ena ändan dra till mig stolen. Det går trögt för båda hjulen är bromsade men efter en stunds dragkamp har jag stolen och ryggsäcken på ett avstånd så jag med fingerspetsarna kan nå facket med panodilen. Vatten har jag på sängbordet. Så in med panodilen och vatten, men nu står stolen för nära sängen så jag försöker pressa bort den med skohornet. Jag lyckas pressa bort stolen ungefär 20 centimeter men den står helt fel för att i morgon kunna komma upp. Kl 3 vaknar och kollar läget somnar om vaknar 5 igen. Dags att komma upp. Försöker dra mig upp med mitt högerben men då åker det vänstra in i hjulet på rullstolen, det finns inte en möjlighet att komma upp, jag glider närmare och närmare kanten på sängen rädd för att glida ner på golvet plötsligt ringer telefonen jag når inte den mina finger spetsar är några centimeter från telefonen. Jag tar skohornet slår till telefonen åt mig fångar den i luften och svarar, det är min fru. Hon frågar vad som har hänt, jag berättar. Hon säger att hon ringer våra vänner högre upp i området och frågar om dom kan hjälpa mig.

Jag fortsätter att kämpa men det ser omöjligt ut. Efter 2 timmars kämpande kommer hjälpen våra vänner som tur är har dom nyckel så dom kommer in. Yvonne och Leif.

Jag ligger nu hjälplös som en sköldpappa som ligger på rygg mina tackar blir som alltid varför detta elände jag vill ju bara komma upp sätta på kaffe och rulla in på toan.

Efter att Leif lyft upp mig styr Yvonne in rullstolen under mig plötsligt sitter jag där efter så många timmars kämpande, vilka vänner, tur dom finns. Fy vad eländig jag känner mig i en sån här situation. Nu sitter min assistent här jämte mig, hon har fixat frukost nu efter att jag intagit 6 koppare kaffe ock kroppen har vaknat till liv igen men fy vad trött jag är och det värker grymt i nackkotorna, nu hoppas jag dagen kommer att fungera för mig, F- ordet har jag nog sagt en miljon gånger.

Gåva från DHL

Kategori: Allmänt

 

Ingen cancer

Kategori: Allmänt

Det kom ett brev från min läkare att prostata undersökningen gått bra ingen synlig cancer kvar det såg bra ut nu behöver jag inte lämnat något PSA prov på 6 månader. Då blir det kanske en tids släpande till på denna jord innan jag hamnar i den ”six fot under”. I går ringde min telefon och i andra ändan på telefonen presenterade en man sig som Fredrik Von Krusenstjerna. Jag hade nyligen sänt honom ett brev angående dokumentärfilmen ”Porrkungens Tårar” Fredrik är dokumentärfilmare och har regisserat filmen Porr kungens tårar med Bert Milton han tillbringade mycket tid ihop med Bert. Filmen sändes i går kväll och var mycket intressant som jag kan rekommendera att se. Jag fick en lång intressant pratstund med Fredrik som är en mycket sympatisk och trevlig människa jag har lovat att skriva om vad jag tyckte om dokumentären.  

Gåva från DHL

Kategori: Allmänt

Jag blev så glad i fredags då jag fick ett stort paket med posten. Det var från en av de högsta cheferna på DHL, han sände mig detta paket. Jag var så nyfiken så jag kunde inte bärga mig utan vräkte mig över paketet beväpnad med en liten papperskniv. Efter en stund när tejpen var oskadliggjord kunde jag lätta på locket, oj vilken överraskning! I denna låda låg en fleecejacka i Gult och Rött med lite svarta infällningar och på ryggen stod det DHL med röd text samt likaså på bröst, den passade mig perfekt.   

Jag skrev nyligen och berättade om mitt stora motorintresse och att jag kör Go kart samt ibland rekonditionera min kompis bilar. Oj vad glad jag är! Nu känner jag mig som en av killarna i DHLS Racingäng DHL sponsrar Picko troberg racing och Formel1och nu står jag från Härryda i klädd denna fantastiska jacka och känner mig som en av dessa racing människor. Jag ska ha den på mig när jag kanske ska köra Go kart på fredag. Jag kommer att synas runt hela banan, det kanske vore på plats att lägga ut några foton?

Nu har jag skrivit ett helt gäng med julkort som är postade, strax ska jag in och hälsa på hos kudden i några timmar och läsa min nya bok mannen som slutade ljuga.     

 

 

Sömnappe

Kategori: Allmänt

 Eftersom sömnen inte blir riktigt tillgodosedd vid sömnappne känner jag mig ofta trött och mycket huvudvärk dagtid. Min fru brukar ruska i mig nattetid när andningsuppehållen blir alltför långa, när jag då vaknar upp vet jag själv inte oftast vad det är frågan om utan vaknar  med ett mycket stort inandnings drag och oftast startar andningen upp som vanligt igen i alla fall har den hittills gjort det. Så att jag känner mig som jag gör efter en lång natt med många uppehåll är inte så konstigt, jag brukar lägga mig och sova några timmar var eftermiddag för att åtminstone fylla på mitt sömnförråd lite grann tills jag ska några timmar senare åter starta upp en ny Appne natt.

Handikappsräcke

Kategori: Allmänt

Idag kom det ett brev från ICA maxi Partille, där som jag fick den där handikappsgrinden i huvudet förra veckan. Dom bad om ursäkt för det inträffade och som plåster på såren fick jag en rabattkupong på 100 kronor och ett handskrivet brev av ägaren till ICA Maxi. Jag uppskattar när dom bryr sig om sina kunder, han skulle tala med fastighetsägaren om det inträffade så nu blir det nog en förbättring av räcket. Det var jätte fint att skriva ett sådant brev till mig. Jag har fortfarande en bula kvar mitt uppe i huvudet.

att leva med en Whiplashskada

Kategori: Allmänt

När jag 1996 krockade med min motorcykel blev det flera alvarliga skador både på ett flertal kotor i nacke. Och en hjärnskada men det som plågar mig mest och har gjort så 24 timmar om dygnet sedan 1996. Det är Whiplashskadan. Den är ibland outhärdlig. Denna ständiga värken och att jag inte kan vrida på huvudet i sidled som jag var dag måste lindra med värktabletter. Denna hindrar mig att gå träna ja all träning över huvudtaget. Ibland känns det nästan outhärdligt att behöva leva med detta elände som har drabbat mig. I dag ska min läkare undersöka och prata lite om min prostata för den sista tiden har det kommit blod i urinen Är det inte det ena så är det de andra. Hoppas att ni förlåter mitt gnällande jag kände att jag bara behövde gnälla lite för det känns bättre att lätta på trycket .

Djur i trädgården

Kategori: Allmänt

Alla mina fina vilda djur i trädgården. Det är så fantastiskt att titta ut genom fönstret
här hemma och se alla fina fåglar och våra ekorrar. Vi har ett fågelbod som vi
brukar fylla med mat av olika sorter det kommer alla möjliga fåglar vi har även
3 st jättefina ekorrar som även dom är och äter i holken ibland när vi hänger ut
talgbollar hämtar ekorren dom och jag tror dom tar med sig till boet och till sina
ungar. Ibland undrar jag hom han ligger där inne i en säng och ser på djurteven
och myser när han ligger och tuggar i sig talgbollen jag har aldrig varit där
på besök, någon vedkamin har han inte för någon rök har jag inte sett. Han brukar
komma och hämta sin frukost vid 7 tiden. Vi har även några koltraster som går
och pickar på marken runt holken och på våren går dom och drar upp mask ur
jorden det är fantastiskt att få följa detta spel alldeles utanför
fönstret. 

Snön är här!

Kategori: Allmänt

Ja då var första snötäcket på plats utanför. Nu blir det till att kämpa med rullstolen för att komma fram utan att köra omkull, har vi tur blir det både plusgrader och regn. Tacka vet jag våren. Men för hoppningsvis blir det en ny vår igen?

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Allmänt

En dag på nordstan köpcentrum. I dag var jag och min assistent i Göteborg på nord stan och besökte ett sort antal affärer när vi kom dit så kände vi oss som ”nu har bönderna kommit  till stan” Innan vi åkte skulle det först mökas i ladan och korna skulle mjölkas dynggripen hängas tillbaka på sin plats.

 Ibland undrar jag vad man förväntar sig på ett köpcentrum som detta det är ju nästan samma butiker överallt. In och ur butiker det trevligaste är faktiskt att fika det är sällan någon aha upplevelse det är samma kedjor med samma utbud. Det kändes bra när jag framåt eftermiddagen kom hem placerade mig framför datorn nu är jag nog klar med de flesta centrum nu får det nog blir minst något år till tills nästa besök i nordstan. Nu ska bönderna vara kvar i närområdet i en radie runt 4-5 mil runt Härryda tacka vet jag Allum i Partille

 Borta bra men hemma bäst.

Spejare

Kategori: Allmänt

I går var det en liten röd bil som smög omkring på våran lilla väg utanför vårt hus det var min fru som la märker till den det var troligen ett läcka på avgassystemet så den hördes tydligt. Bilen var i storlek som en Nissan micra. Hon antecknade bilnumret så jag kontaktade transportstyrelsen för att få uppgifter på ägaren när jag förklarade mitt ärende och uppgav bilnumret ELK 894 fick jag svaret det är ingen bil det är en släpvagn från Arvika alltså är bilen falskskyltad alltså något skumt. Det var nog en spejare som var ute och planlade för vem vet ett brott? Släpets ägare var ANDERS Erick Nilsson i Arvika. Det mest kusliga är att det nyligen varit nattliga inbrott i området det är ju så lätt att ta sig in i hus nästan helt ljudlöst det har även varit en bil i en liten by håla Här i närheten vid namn Hindås som även där folk reagerat på en sådan bil med spejare. Så ser ni något skumt dra er inte för att kontakta polisen. Hellre en gång för mycket än en gång för lite. Vi måste hjälpas åt att få stopp på dessa kriminella typer. Som kanske kommer och stör vår nattsömn. Det är tur jag har min pepparsprayen intill mig.

En dag på Allum

Kategori: Allmänt

När jag var i dag och skulle veckohandla på Allum i Partille som jag brukar göra efter att jag handlat klart var det daggs att sitta och vänta på färdtjänsten när jag kände att jag behövde uppsöka toaletten jag rullade fram till toan och in på toan ställde mig bredvid holken handikapps armstöd som ska vara på var sida om holken var uppfällda i upp läge mot väggen varpå jag tänkte fälla ner åtminstone det ena det skulle bli det högra eftersom jag endast är rörlig i min högra arm sträckte jag mig efter stödet som inte gick att fälla det var låst med en liten säkerhetssprint som höll uppe stödet fällt mot väggen stödet som är gjort i järnrör och på detta sitter en vc rullhållare detta tillsammans väger en hel del. För att kunna fälla ner stödet från väggen måste den lilla säkerhetssprinten dras ut en liten bit. Jag stod nu under grinden som skulle fällas ner jag sträckte mig fram med min höger hand greppade om den lilla sprinten drog den sakta ut den lilla biten för att lösgöra grinden med påföljd att grinden kom med full kraft rakt ner i mitt huvud och röret träffade mig mitt i huvudet och det var en kraftig smäll det gjorde rejält ont. Det handlar ju om några kilon och helt oförbered. När jag till slut rullade bak och fått justerat in stativet var det dags att ta loss foten från fotstödet dra mig upp ståendes på mitt högerben och få ner byxorna för att sedan sakta svänga mig åt sidan för att kunna sätta mig på plats på holken jag kände nu att det hade blivit en rejäl bula i huvudet efter uträttat ärende på holken var det åter dags att försöka resa sig upp och luta mig mot grinden och med stora svårigheter försöka dra upp byxorna för att sedan försöka justera in stolen på rätt plats för att åter svänga tillbaka i stolen efter en stund gjorde jag svängen och landade rakt i stolen allt detta görs med mycket stora påfrestningar och på helspänn. Väl klar var det dags att rulla ut igen och vänta på taxin med en stor bula i mitt huvud. Jag kan ibland få vara med om de mest otroliga saker. Men nämnas vill jag säga att ICA Maxi på Allum är den absolut enligt mig en av de bästa affärer jag vet att handla i med den mest trevliga och hjälpsamma personal och bästa utbud av varor. Jag vill sända ett stort tack till personalen där det är trots allt fastighetsägarens ansvar för toaletterna som jag tror är Sten och Ström.