royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

En dag på ICA, Maxi i Partille

Kategori: Allmänt

Jag brukar åka och handla ihop med min assistent en gång i veckan. Det börjar oftast med en runda först till Claes Ohlsson och sedan Kjell o Companiet och sist in på Ica. Efter någon timma brukar jag bli trött i hela kroppen och det går trögt att köra rullstolen. Vi brukar då ta en fika ibland kan det hjälpa men jag försöker ändå så mycket jag orkar besöket brukar vara 3 timmar sedan bär det av hemåt med färdtjänsten igen, för uppackning av varorna och lite mat. 

En apelsin om dagen

Kategori: Allmänt

 

 För att känna sig bättre tror jag på att försöka äta minst en apelsin per dag. Och skippa vitamin tabbletterna själv känner jag mig bättre gärna äta mycket frukt men tänk bara på hur mycket för det är heller inte bra med för mycket socker. Det är bra att försöka undvika socker även frukt innehåller socker. För det är ett gift för kroppen även undvika fett och för mycket kött.

En skit tråkig dag.

Kategori: Allmänt

 Vissa dagar är crappy boring day då blir det mycket Kaffe och läsa samt skriva ibland blir det att beställa färdtjänst och åka ut i någon affär det kanske  även kan bli en sväng ut i vedboden och klyva ved eller sortera.

HJÄLPER GÄRNA TILL ATT ÅKA Go Kart

Kategori: Allmänt

HJÄLPER GÄRNA TILL ATT ÅKA Go Kart

 

Är det någon som är handikappad och vill åka Go kart så har jag tillgång till en kart som är två sitsig, så det går att få uppleva trots handikapp hur det är att kunna åka go kart detta sker inomhus i varma lokaler. Tänk er att kanske kunna få uppleva ett intresse som förut verkat vara omöjligt jag har själv varit i den situationen och vet hur det känns sedan jag blev delvis förlamad och åter kan ta upp ett tidigare intresse något jag aldrig trodde jag skulle klara av. Men sedan jag nu har kört i några år är det fantastiskt jag trodde ju inte att med min förlamning någonsin åter kunna ägna mig åt motorsporten igen.

Om det är någon som vill prova på detta vill jag gärna hjälpa till man eller kvinna mejla gärna era frågor det skulle vara roligt att få dela med sig av det som gjort så mycket för mig jag har mycket att berätta och kanske komma med råd för någon att orka gå vidare trots stora begränsningar om ni läst min blogg så vet ni vad jag är för en. Tveka inte att skriva jag ska svara så gott och fort jag kan med bästa hälsning Roy Mattsson

 

 rm924@hotmail.com eller mobil 0702 - 273 194  

En vanlig helg.

Kategori: Allmänt

 

  Lördagen startar jag med att åka färdtjänst till Go karten. Komma dit och träffa mina kompisar är trevligt det är alltid ett trevligt bemötande så fort jag anländer görs justering på Karten som jag ska köra för den special pedalerna jag har måste monteras var gång och sedan är det på med nackkragen och ett midjebälte för att få hjälp att glida ner i racing stolen spänna fast foten och benet med spännband. Sedan startas motorn, plattan i botten och i väg jag säger oftast att Tiden har ingen betydelse bara jag kommer runt men jag tittar på tavlan för varv tiden var gång jag passerar den för det finns ändå någon slaggs tävlings människa långt där inne även om jag inte vill erkänna det. Väl i mål begrundar jag tid tavlan och tänker något bättre hade jag kunnat men samtidigt är jag nöjd för innerst inne vet jag att om jag sladdar emot något med bak ändan så får min nacke ta den största smällen och då år både resten av dagen och natten förstörd på grund av värk. Så jag är trots allt mycket nöjd. Det hela avslutas alltid med eftersnack och en kaffe sedan bär det åter hem med en färdtjänst buss och vi gör inordning något att äta. Sedan kommer min fru hem efter arbetet och man kan ju alltid hoppas att det blir något bra på tv. Och söndag morgon startar jag oftast med en dusch det är inte det lättaste för att ta sig från rullstolen in i duschen krävs mycket tålamod av både mig och min fru detta är ett tungt projekt

Uppläg av en vanlif dag.

Kategori: Allmänt

 

 Kan ibland vakna mycket tidigt allt mellan 3-6 går oftast upp kl. 5.30 ibland tidigare mitt problem är att mina tankar så ofta kommer tillbaks till det som varit och då kan jag inte somna om igen. Utan hoppar i rullstolen rullar ut i köket jag börjar alltid med en kopp från kapsel maskinen sedan laddar jag den vanliga bryggaren med 6 koppar. När min kapsel är upp drucken kan det ibland bli ytterligare en till medan jag startar upp min dator det första blir in på Spotify för att lyssna på någon bra musik. Sedan vid sex tiden är det dags att sätta på kaffe bryggaren för då ska Susanne gå upp ibland rullar jag in på kontoret (mitt arbetsrum) och kanske skriver några brev. Jag läser på nätet samtliga morgon tidningar jag mycket noga med att vara informerad vad som händer inom det mesta i världen och Sverige. Sedan rullar jag in i sängkammaren och väcker Sussi därefter sitter vi i köket och pratar en stund över en kopp kaffe igen. Det går åt en del kaffe för mig per dag men någon last bör man ha sedan dröjer det till klockan 9 när min assistent kommer. Då startar dagens sysslor upp oftast kaffe igen vi lägger oftast in ett pass med att gå träna jag har även en hantel jag tränar med en hantel varje dag jag lyfter den med högerarmen 6o-70 gånger den väger ca 4-5 kg. Jag behöver ha en stark högerarm för att klara av de tyngre sakerna jag vill utöva. Och Det kan vara allt från städning till att klyva ved åka och handla och laga mat ibland fryser vi in mat så finns där i frysen och är bara att ta fram vid behov. Vi sitter ibland vid datorn och arbetar ibland lär assistenterna mig något nytt på datorn är det vår och sommar finns det hur mycket som helst att göra i trädgården jag kan göra mycket från både den vanliga stolen och el stolen.

Konstiga rundan

Kategori: Allmänt

 

 

  Vara med på en konstutställning vid namn konstiga rundan den 16 maj. Klockan 18 är det en konst utställning i Mölndal centrum. Jag kommer att vara där med en del av min stora autografsamling. På 90 talet var jag på fritiden smides konstnär och jag gjorde en hel del smide till blomstermakarna i Mölndal Centrum. En dag blev jag tillfrågad om jag kunde göra ett stort smides träd jo det gjorde jag det blev ett träd med en stor trädkrona och på stammen är det ett runt bord i form av en plåt och en rund glas skiva. Hela trädet är över två meter högt och foten är en rund järn plåt där jag svetsat fast en smides ros och signerat med mitt namn med svetsen. På någon av dessa hyllor ska jag ställa ut en del av min samling presentera samlingen och vem jag är samt att jag har gjort smidesträdet alla är hjärtligt välkomna. Jag hoppas på mycket folk.