royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

Facebook

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit med i Facebook i några år och jag har i mitt skrivande varit ibland mycket rak i uthalanden och fått en del kritik för detta så nu beslutade jag mig att lämna Facebook som jag ibland kallar Skrytbook. Det är inte alltid så bra att vara för rak i sina uttalanden. Nu får jag ägna skrivandet till denna sida istället och det är, tror jag för mig bättre. Här hoppas jag inte det blir några negativa påhopp. För det är ju dock allt min egen sida och jag har funderingar att återuppta skrivandet på min bok jag började med för några år sedan. Den har nu sedan några år varit nerlagd. Jag ska se när jag känner att den är aktuellt att fortsätta och jag tror att det bästa hade varit att få tala med någon som är en erfaren skrivare och få hjälp.

Prostatan

Kategori: Allmänt

År 2001 konstaterades det att jag hade prostatacancer i ett biopsinprov. Detta behövde inte behandlas för det var en godartad sådan så jag äter några piller var dag och sedan är jag hos läkaren var tredje månad och lämnar ett Psa prov för att hålla koll på min värden för går Psa värdet högre måste prostatan undersökas.

Nu senaste gången var det förhöjt värde så jag har i dag varit på Sahlgrenska sjukhuset och tagit 3 st biopsinprov, det är när läkaren tar vävnadsprover av prostatan. Detta är något som är ärftligt, min Farfar hade samma och även min Pappa.

Man stoppar in en filmkamera på baksidan och kollar upp hur det ser ut och sedan känner på prostatan, sedan knipsar man ut 3 bitar vävnadsprover som sedan ska sändas till ett labb för undersökning, det tar ungefär 4 veckor. Till svar just nu har jag en del värk för jag är en sådan där hårding som inte vill ha bedövning, skyll dig själv då tuffing sitt där och gråt du har dig själv att skylla. Snacka om att läkaren har ett rent skitjobb. Jag ska ta 2 panodil, hoppa i bingen och vila. Jag ska först sända ett mejl till Sture Bergwall om gårdagens tv program Veckans brott, så kan jag få lite menlighets information, vi mejlar varandra ganska ofta.

 

Detta med prostatan är något som är mycket ärftligt. Min Farfar hade samma och även min Pappa. Jag hoppas slippa operation för detta har så svåra biverkningar och är smärtsamt. Jag känner några stycken som efter ett tag slängde in hatten. Det spred sig i hela kroppen med metastaser. Tänk på att gå till läkaren i tid för undersökning, i 40 års ålder är det oftast viktigast att göra en koll. För det är då det oftast börjar krångla hos oss män.

Min autografsamling

Kategori: Allmänt

Nu är vintern här så nu blir det att elda mycket i kaminen. Jag har nu sorterat i mitt skåp på kontoret. Det var så många ramar över eftersom jag i början av mitt autografsamlande använde ramar med glas och clips och sedan byte ut till guldrammar med bakstycke och ett utfällbart stöd blev det många i glas över så jag beslutade att sätta ut ett antal på blocket. Det är 55 stycken i olika storlekar mellan 13x 18- 30x40 för totalt 250 kronor eller byte mot åkgräsklippare trädgårdstraktor oavsett skick.  Skratt skratt.

Ja vem vet jag kan ju alltid hoppas att någon är intresserad. I nu läget sitter det 360 tavlor här hemma på väggarna med foton och autografer, de mesta är nu guldtavlor, sedan har jag mellan 4-500 insatta i olika album och pärmar däröver finns det en hel del saker såsom kepsar och ett stort antal T-skirts och cd skivor och mycket annat. Det lättaste är att se det i verkligheten för det blir en så lång berättelse om jag själv får säga är det nog en av Sveriges finaste autograf samling . Tänk i fredags när det kom från Sting ett stort foto med autograf som nu sitter i en guldram på skrivbordet samtidigt kom det från Lasse Holm en samplings cd vid namn en hel massa Lasse den var signerad och med ett signerat foto, detta sitter nu inramat även det i en guldram på skrivbordet.

Grandturismo

Kategori: Allmänt

 Jag blev så jätte glad när Picko Trober sände 2 vip friblljetter till Grandturismo i Göteborg den 15-17-11-13 det var enastående att tänka på mig och mitt intresse.  Jag visste inte vem jag skulle ta med mig dit först men så tänkte jag på min kusin Roger som betytt så mycket för mig och som alltid som jag haft ett stort motorintresse. När Roger på 60 talet köpte en go kart fick jag prova den på min 10 års dag, detta filmades och den finns att se än idag. Det glömmer jag aldrig! Då var det en helt annan typ av Go kart mot vad de är i dag hjulen var stora skottkärrehjul och motorerna var partner motorsågsmotorer med slungkoppling men även detta fungerade mycket bra och det är huvudsaken. Vi var även på några biltävlingar runt om i Sverige och även på många Speedway tävlingar. Jag var överlycklig att få åka med och beundrade dessa tävlingar det var tur Roger hade detta stora motorintresse annars hade jag aldrig kommit i väg på något sådant för inom min familj var det aldrig tal om något sådant. Jag glömmer aldrig när jag skulle börja köra motorcross jag köpte en Husqvarna 360 kubik i delar i 3 stycken lådor jag kämpade i källaren med denna det var ett stort projekt att få ihop men jag hade endast en klass kompis Dennis som hjälpte mig min Pappa kom aldrig ens ner i källaren och tittade hur det gick jag tror inte ens han visste vad jag höll på med och att jag hade planer att få köra motorcross. Var han i källaren var det oftast för att ta sig en klunk och då gick det inte att försöka sig på att prata motorsport

Go Kart körning

Kategori: Allmänt

Jag har just varit och kört två race med Go Karten. Oftast brukar det bli ett race men i dag slog jag på stort oftast tar det några varv innan jag får upp värmen och stilen samt köregenskapen det känns alltid lika roligt att glida ner i den skålade stolen få benet fastspänt på med hjälmen justera in glasögonen. Vrida i gång motorplattan i botten och iväg. I dag märkte jag att bromsarna inte var helt OK så jag svängde in i depån och fick en bromsjustering sedan ut igen. Jag testbromsade men det gick ändå inte som dom brukar vara men vadå lite får jag ändå våga bära eller brista.

 

Jag körde 2 heat utan några incidenter så det var rätt beslut. Väl hemma efter ett par timmar for jag till brevlådan, oj då så mycket brev ett riktigt stort från USA och några svenska. In fort till arbetsrummet, börjar öppna ett brev med foto och autograf från Ulf Elving och en signerad cd från Björn Skifs och ett stort brev från Picko Troberg Racing en tidning Troberg Magazin  med  en VIP fribiljett till Granturismo i Göteborg 15-17 november.

 

Så nu var det stora brevet från USA också öppnat. Det gäller att sakta öppna flikarna och smyga in blicken för att se vem det är ifrån. Går det för fort är ju spänningen fort över. I det stora brevet fanns ett stort signerat foto från Roy ORBISON =Barbara Orbison Produktion. Det fanns även lite olika klistermärken samt ett mindre handskrivet brev med En fotokopia på Orbisons glasögon och autograf i silver/glitter.

 

Nu är jag lycklig, vilken dag ! Nu blir det fram med några guldrammar och spik sedan ska jag rulla in och hälsa på hos kudden någon timma för det har varit en hård dag. Ikväll blir det tv, Doobidoo och Skavlan om inte mina ögonen faller ihop, vem vet jag kanske börjar snarka tidigt vi får se jag återkommer om i morgon för då ska jag ut på nya äventyr igen.      

Utkast: Nov. 17, 2013

Kategori: Allmänt

Bilder

Kategori: Allmänt

 

 

 

 

 

Full Pott...

Kategori: Allmänt

I dag när jag kom hem efter att varit och kört Go KART hade min brevbärare varit här var det full poäng. Jag har världens bästa brevbärare! Först var det en signerad cd skiva från björn Skifs och brev med foto från Ulf Elving och ett stort kuvert från Picko Troberg med en tidning Picko Maagazin och 2 Vip fribiljetter  till Granturismo utställningen 15-17 november  i Göteborg. Och ett stort kuvert från United States från Barbara Orbison produktion med ett foto på Roy Orbison och olika klistermärken  från Orbison och Mercy jag kan man vara mer än nöjd? Vilken höjdare nu blir det fram med nya guldrammar.

Många järn i elden...

Kategori: Allmänt

I går var jag och provade ut en ny halskrage som ska hålla min nacke bättre på plats jag har så mycket dolda skador i nacken sedan olyckan 96 det värker ständigt så nu kanske jag även kan ha den när jag kör Go Kart och min Permobil =el stolen. I dag blev jag jätte glad det kom ett brev med foto och autograf från Claes af Geijerstam ”Clabbe” nu är det insatt i en guldram på väggen i mitt arbetsrum, Och ett brev från USA/Paris från Moel Hennessy Louis Vuitton.

 Nu har jag suttit och skrivit i några timmar och beställt buss till Fredag då tänkte jag köra Go Kart igen. Jag har även just tänt en brasa i spisen jag tycker det är lite små ruggigt även nu i dag torsdag 7-11 känns det lite små kallt, så det blir en pinne i brasan.

 När det börjar bli kallt är mitt spastiska ben helt hopplöst när jag vill sätta foten på fotplattan på rullstolen är det i princip helt omöjligt när jag pressar för full kraft bakåt pressar sig benet framåt. Ibland får jag köra mot en vägg så åker benet lite bakåt men det fattas ändå oftast några centimeter för att så dit spännremmen runt foten. Sitter inte den där står benet rakt ut och spännremmen släpar i golvet oftast med låset ner mot golvet så det låter om mig hela tiden. Jag rullar runt här inne oftast behöver jag hjälp att få benet pressat bakåt när väl remmen är på plats runt foten dras den åt så efter en timma gör det jätte ont i ovan sidan på foten det är tur att mitt tålamod är som det är annars hade jag vid detta läget varit tokig.  

En dag på Gekås!

Kategori: Allmänt

I går var jag på en heldag hos Gekås med min bekant Karina det startade  med att Karina kom hit hem och hämtade mig i deras nya enorma Mercedes en sådan där värsting bil där fanns allt och då menar jag allt jag rullade fram till bilens höger sida där dörren stod öppen livrädd för att göra någon repa eller märke för en helt ny svart lack är ömtålig det gick bra att komma in i bilen utan några märken i lacken. Men så är det ju som alltid det där eländiga benet som inte vill vara medgörligt utan står rakt ut så både Karina och Susann fick ta i för kung och fosterland för att orka böja benet och få in ben och fot i bilen behövs krater det är svårt att förstå för någon som inte upplevt vad ett spastiskt ben är för något men väl där startade färden till Ullared.

Att åka i den bilen var en upplevelse den läste av hastighetsskyltarna själv och då ställde den automatiskt in rätt hastighet jag satt på handsydda skinnsätet när Karina skulle visa hur snabb den var tryckte hon plattan i botten och ni ska veta bilen fullkomlig rusade fram det känns lite speciellt att åka så för bilen har personliga nummerskyltar så den väcker ju stor uppmärksamhet.

Väl framme gick Karina in och pratade med en vakt om att få låna en rullstol för vi åkte utan stol för det fanns ingen plats för min stol i bilen vakten och Karina kommer ut med en stol jag fick en fantastisk hjälp utav vakten att komma i stolen varpå han säger jag ordnar detta så kan ”frugan” parkera bilen vakten säger till Karina du kan ställa dig på handikappsparkeringen där borta, men vi har ju inget handikappstillstånd, det gör inget jag skriver upp registreringsnumret. Karina parkerar bilen med mig fortfarande på passagerarsidan, vakten kommer efter när vi parkerat hjälper vakten mig ur bilen jag ser på honom att han är mycket imponerad av bilen väl ute ur bilen och efter en hård fajt med mitt ben är jag på plats i stolen då säger vakten jag ska nu bara skriva upp ert bilnummer han går bakom bilen tittar på den personliga nummerskylten och ler jag undrar innerst inne undra vad han tänkte för denna enorma bil och sedan en personlig skyllt och en sådan ”Man ”jag kände mig mycket stolt.

Han rullade in mig i varuhuset där jag fick låna en el-stol en sådan underlättar för en heldag inne i varuhuset på den sitter fram en stor kundkorg för plats för mycket varor det är perfekt för en shopaholic som mig. Efter några timmar var min korg mer än halvfull och även så Karinas vagn. Det blev många skratt och roliga upplevelser efter några timmar var det daggs för mat det blev köttbullar med potatis på restaurangen. När klockan började närma sig fem var det dags att dra sig åt kassan då hade vi först min korg full plus ytterligare 2 vagnar det tog 15 minuter att passera ut genom kassan jag såg ett jättelångt kvitto komma fram undra men vi löste det. Sedan bytte vi ut el stolen mot en manuell stol rullade ut till lyxåket igen jag kommer med överkroppen ganska lätt in i bilen men så ska ju det där trilskandes benet in i  bilen jag tog av skon så kunde Karina pressa in  foten så min strumpa gled mot dörrens insida så blev det inga märken färden startade hem det var mörkt och lite regnigt men det var ju okej i den bilen där allt sköts automatiskt, jo när jag säger allt så menar jag allt utan själva körningen.

Väl hemma in med alla varor det har varit en mycket trevlig dag med Karina på Ullared. I dag blir det uppackning av varorna jag tror jag ska skriva till Gekås och tacka för den fina hjälpen vi fick av vakterna detta var en dag med mig på Gekås, ärligt talat kunde jag åka dit minst en gång i månaden men det är ju det här med pengar och vad ska jag göra av alla saker…?

Tomas Ledin!

Kategori: Allmänt

Nu har jag och min assistent lagat mat och arbetat med datorn samt lite städning i garaget, och brevbäraren var här med en fullträff! Ett brev med kort och autograf från Tomas Ledin tyvärr har jag ingen tavelram men vilken tur jag ska till Ullared på måndag så på tisdag får Tomas en plats på idolväggen i en guldram.