royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

Vår nya familjemedläm Smillan

Kategori: Allmänt

29-4-14

det känns så bra nu när vår nya katt Smillan börjar komma till rätta här hemma, hon börjar bli mer och mer lik min trogne vän Nissan som följde mig i 14 år. När jag nu sitter och skriver hoppar Smillan upp på skrivbordet och vandrar runt och trampar gärna med någon av tassarna på tangentbordet men det gör inget för det känns så trevligt när hon är närvarande hela tiden. På natten och kvällen ligger hon intill mig och spinner hela tiden. Vi har så sakta på dagarna haft henne i koppel och låtit henne komma ut och markera sitt revir. Hon älskar att äta gräs och spana in våra ekorrar och fåglar. Detta måste kännas som en ny värld för henne som fått vara i en lägenhet inomhus i 7 år ihop med en stor hund och en annan katt och nu är det plötsligt hennes eget revir jätte stort med både skog och gräs. I dag tänkte jag att hon kunde få vara med mig ute en stund i trädgården med kopplet fast i min rullstol. Om någon vecka ska hon få känna hur det är att gå utan koppel. Det är nog bäst att låta det ta sin tid så hon får känna av sin frihet sakta men säkert. Nu ser jag att solen är på väg upp det blir nog även i dag en strålande dag det ska komma en man från pensionärspoolen och arbeta lite i vår trädgård eftersom både jag och Susanne för närvarande sitter i rullstol blir det inte utfört något trädgårdsarbete. Det är klart att lite kan jag ju göra med min högerarm. Som att så och rensa ogräs samt sätta potatis och vattna så helt borta är jag inte och god hjälp av min assistent har jag oftast.

Sommar värme.

Kategori: Allmänt

 

Nu känns det som att sommaren är i antågande gårdagen var fantastisk just nu är klockan 09 och solen är uppe och värmen på gång det blir en dag med trädgårdsarbete för mig och assistenten. Gräsklippning ställa fram, lite trädgårds saker.  Och olika justerings arbeten inför sommaren även om väderprognoserna inte ser så bra ut jag ska sluta läsa om vädret för det kanske är bättre att vara glad för det väder som är just nu det är ungefär som jag tänker på morgonen när jag läser alla morgontidningar 98 procent är bara negativa nyheter, tänk att starta en tidning med bara positiva nyheter risken är bara att det lär bli en mycket tunntidning med få rubriker och reportage, men det kanske det vore värt hellre några positiva än många negativa nyheter. Så nu är jag russtad för trädgården full rulle ut glöm inte maten till ekorrarna och fåglarna  

Annandag påsk

Kategori: Allmänt

21-4-14Strålande vårväder tänk det blev vår även i år. Det ser ut att även i dag bli ett strålande väder så det blir att rulla ut i trädgården och njuta av alla fina lökar och knoppar som är på väg till en på nytt födelse. Det är inte det lättaste att ta sig runt i trädgården nu när vi båda åker rullstol.

I dag det först lite gå träning sedan dusch och även lite avslappning på altanen med en fika vi åkte senare under dagen till Viared till City Grossen och Jula och handlade samtidigt hos Arkens zoo och köpte koppel och mat till Smillan vår katt. Hela dagen var det ett fantastiskt väder upp till 20 + grader.

Smillans första natt

Kategori: Allmänt

19-4-14. Nu har det varit första natten för vår nya familjemedlem Smillan. Det är mycket nytt för henne att upptäcka och nya lukter hon har varit till stor del uppe i vardagsrummet i natt. I början på kvällen låg hon intill oss och såg på tv. Idag blir det en fin solig dag då får Smillan följa med oss ut i koppel det får bli så i några veckor tills hon fått lärt sig omgivningen här runt huset.

Min bok

Kategori: Allmänt

18-4-14. Idag är det långfredag nu har det hänt äntligen klar med boken efter 12 år. Jag sitter här och skriver samt signerar min nya bok och adresserar postens gröna försändelsepåsar med böcker till några av mina vänner som länge väntat på att den ska bli klar.
I dag är det inte det allra trevligaste väder ute. Det regnar och är kallt så det blir en inne dag idag. När min assistent kommer kl 9 ska vi ägna oss åt inomhus aktiviteter. I dag kommer vår nya inneboende Smillan, en katt på 12 år som kommer att bli hemlös eftersom matte och husse ska flytta isär blir hon över. Hon får provbo hos oss, trivs hon blir det hennes nya hem det ska bli trevligt för jag saknar min katt Nissan som vi var tvungna att ta bort i början på 2013 efter 14 underbara år blev hon sjuk och bor nu i katthimlen

Min bok

Kategori: Allmänt

I går blev min bok sorterad och uppställd av min spökläsande assistent och det är nu daggs att hitta ett bokförlag för tryck av boken.

Det ser ut att bli lite ljusare ute i dag det finns nog hopp ändå att Påsken kommer med fint väder. Sedan blir det ner med sättpotatisen och med fröerna i marken.

Nu har det varit dåligt med autografbrev denna veckan men däremot har jag sänt många brev.  

Bagegeloppis!

Kategori: Allmänt

I lördags startade bagageloppisen i slottskogen i Göteborg. Jag och min assistent Malin åkte dit. Det var helt fullt av människor både säljare och köpare, detta har blivit en folkfest! Det fanns alla sorters saker men jag tror det mesta är barnsaker i alla dess former folk har nog städat ur alla gömslen för det fanns något så otroligt med saker, från en krona och upp till några hundra. Jag var en dålig köpare denna gång men det kommer ju fler gånger och då hoppas jag på bättre väder för nu var det mycket kallt och som avslutning kom regnet men vi han precis in i Taxin före regnet. När jag kom hem var jag helt genomfrusen så det blev att lägga in sig i värmefilten och i sängen så efter några timmar var jag åter i form.

Vårlikt

Kategori: Allmänt

Även idag tisdag är det ett vårlikt väder så nu har vi tagit fram en del sommar och  vårsaker. Så som trädgårdsmöbler parasoll en del krukor jag  säger bara äntligen årets höjdpunkt. Det är alltid bäst när man har det framför sig nu är det bara en önskan att det blir en höjdar sommar det blev en stund i solens varma strålar.