royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

alexandra Zazzi

Kategori: Allmänt

Jag har även i dag varit och presenterat o ch sålt min bok på Osthallen i Mölndal centrums  på deras ett årsjubileum och Alexandra Zazzi var även hon där och arbetade med grillningen hon var mycket trevlig jag fick några bra kort ihop med Alexandra nu är jag hemma igen och är alldeles slut nu blir det strax att lägga mig och vila i några timmar men jag är mycket nöjd med dessa dagarna och resultatet.

bokförsäljning

Kategori: Allmänt

I dag har jag presenterat och haft försäljning på min bok det blev mycket prat och mycket  socialt men jag är nöjd med försäljningen jag åker nog ner även i morgon lördag igen,  till Ostbutiken i Mölndal och fortsätter för då kommer Alexandra Zazzi. Att vara där och utse en grillmästare nu behöver jag vila efter en dags arbete det blir en välförtjänst vila

min kusin ROGER

Kategori: Allmänt

Vad glad jg är min kusin Roger har varit här och hälsat på hos mig jag har alltid tyckt så bra om Roger vi hade så roligt som barn vi firade både födelse dagar och jularna ihop med våra föräldrar och mina sommarlov var jag ofta hos dem i Ubbhult vi har så mycket att prata om nu när mitt bok paket kommit till rätta känns det lättare bokförlaget Solentro ringde och önskade mig lycka till i morgon  

nya böcker

Kategori: Allmänt

Dom ringde precis från Solentro och berättade att tryckeriet i Malmö binder för fullt nu upp nya böcker till mig för den befintliga lådan har smitit iväg märkligt? nu är frågan hur det ska boklådan  komma hit till fredag jag får hoppas att de ska funka, så allt går att genomföra.

inga böcker till fredag

Kategori: Allmänt

I dag har jag varit på ALLUM I Partille på ICA och handlat samtidigt drog jag mitt strå till stacken för jag ville inte bli kallad soffliggare så jag har varit och röstat det känns bra att ha gjort detta och det blev en röst på bästa Parti med mest sympatiska människor nu är ni allt nyfikna men mer säger jag inte skulle nu Sverige genomgå en stor förändring och det mesta blki bättre då är de detta parti som fick bägaren att rinna över igentligen är jag inte glad i dag för jag beställde en ny omgång böcker för några veckor sedan som jag behöver på Fredag när jag ska sitta i Ostbutiken i Mölndal Centrum och sälja samt signera mina  böcker bokförlaget har strulat till det ingen vet vad lådan tagit vägen vi har varit i kontakt med posten och ingen vet in någonting bokförlaget  solentro svarar att dom har inte gjort något fel och detsamma säger posten  det är inte roligt att stå där på fredag och bara ha med mig 6 st böcker Solentro säger att dom i värsta fall får dom trycka upp en ny omgång  men då är frågan jag ska ju ha dom till Fredag.  Hur kan ett pack bara försvinna utan att någon vet någonting detta är maxi mal otur såsom jag sett framemot det här   

hösten står vid dörren.

Kategori: Allmänt

I dag en mulen och lite trist dag jag håller på med lite planering för fredagens BOKSIGNERING. i dag blir det mycket skrivning det känns att hösten så sakta står för dörren. Usch och fy.

förberedelser för bok signeringen.

Kategori: Allmänt

I dag har jag mest gjort justeringsarbeten här hemma provat min nya elektriska kontorsstol den kör jag upp och ner via en knapp sedan gör jag mindre förberedelser för när jag ska sitta  och signera böckerna hos ostbutiken i Mölndal på fredag 29-8vi får se om det kommer någon mer än jag och ALEXANDRA Zazzi men bara mina böcker kommer jag ska efterlysa mitt packet på måndag hos posten  

dålig sömn

Kategori: Allmänt

i går hämtade jag en ny andningsmask till min sömnappne.  apparat när jag haft den på i några timmar fick jag panik jag kunde inte andas slet av mig den somnade och sov ’ända till kl 5,30 jag vet inte hur jag ska lösa detta jag får själv försöka ställa om trycket i den om det går i dag ska jag på daglig verksamhet på Gärdesgården vad vi ska göra är inte planerat ännu.  

signera min bok

Kategori: Allmänt

I dag blir det åter ett besök på sjukhuset min andningsmask behöver bytas till en annan modell jag hoppas det går fort för jag är inte direkt förtjust i sjukhusmiljön i dag är det inget regn nu räcker det med vatten på ett tag nu har jag bestämt mig det blir den 29/8 mellan 10.00-14.00 jag ska sitta och signera och presentera min bok i Mölndals Ostbutik som har 1 års jubileum alla är välkomna det kommer att dyka upp kändisar.

inget slut på regnet

Kategori: Allmänt

Hur kan det komma så mycket regn? I dag ska jag på lungröntgen efter att min läkare undersökte mig i går blev jag rekommenderat detta,   en roligare sak är att jag ska vara medi Ostbutiken i Mölndal  när dom ska fira  1 års jubileum och sälja samt signera min bok jag återkommer om tider och dag alla är hjärtligt välkomna.

läkar besök

Kategori: Allmänt

I dag har jag varit hos läkaren. För undersökning av mina lungor för sedan några dagar gör det så ont i höger sida av revbens bågen. när jag drar in luft det känns som att få en kniv instucken mellan revbenen sen har jag även tappat rösten den är så svag och grötig så det hörs jätte dåligt när jag pratar läkaren hittade inga större fel utan jag fick en remiss till östra sjukhuset fören radiologi röntgen på Östra det är så svårt när det inte går att dra in luften sedan måste jag åka till Sahlgrenska på torsdag för att byta ut andnings masken så nu är det fullt upp hela veckan jag hade villat hunnit med ett besök på Allum i Partille och en Go kart på Lördag men det blir nog lite väl mycket ?

 

egn regn bara regn

Kategori: Allmänt

God måndag Morgon nu har jag varit uppe sedan 05 och hunnit skriva 6 st brev, i dag blir det inomhus aktiviteter för regnet bara öser ner kan det vara höstregnet?om vädret varit bättre skulle sommar sakerna ställts undan

gräsklipparen

Kategori: Allmänt

I går lördag var det daggs att sätta ihop den nya gräsklipparen jag har köpt efter att fyllt på bensin drog min assistent minst ett 30 tal gånger i startsnöret så plötsligt tände det till och motorn drog i gång att det tog sådan tid beror nog på att allt var nytt och tomt på bränsle men nu står den här hopplockad och redo att börja klippa den får nog inrikta sig på nästa säsong nu behövs det inte krattas upp gräset för det är en 45 liters uppsamlare på den här hos oss är det liksom 2 trädgårdar en övre och en nedre den övre klipps med en elektrisk klippare och den nedre med en bensindriven klippare det är så för den övre är lite mindre och den nedre ganska stor med kuperad terräng.

nu i skrivande stund är det Söndag morgon det ser lite mörkt ut ute i dag    

nytt tangentbord

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och skriver med ett nytt tangentbord det gamla var  så slitet så det gick inte att se flera av bokstäverna och det ena av stöden var borta så jag hade en penna som stöd på höger sida men ändå så haltade det  när jag tryckte ner tangenterna så ni kanske förstår att nu står det ett nytt stadigt tangentbord här på skrivbordet så nu är det bara att knapprad på igen.   I dag ser det ut att bli ett fint väder jag och min assistenten Cissi  ska försöka att göra nya visitkort för det sista delade jag ut i Lördags.      

treklöver kompissar

Kategori: Allmänt

Jag träffade några så trevliga människor på Treklöverhemmet vid namn Tony och Göran om ni läser det här kanske ni vill skriva  till min mejl så vi kunde ha kontakt för tyvärr glömde jag fråga er om adressen men jag tror ni var från Herljunga trakten min mejl är rm924@hotmail.com. Det skulle vara trevligt om även ni andra kunde skriva så vi kunde hålla kontakten.

min kusin Roger

Kategori: Allmänt

God morgon alla. Jag blev så glad i går för min kusin Roger kom och hälsade på och köpte 5 st böcker av mig när jag var barn var Roger en stor idol för mig han hade ett brinnande intresse för motorsport han var den som tidigt skaffade en Go- Kart något som fantastiskt på den tiden jag fick själv köra den vid ett flertal tillfällen och det var en stor händelse för en tio åring vi hade mycket roligt ihop som barn jag fick ofta följa med på olika motor tävlingar ihop med Roger och hans pappa Eskil det är sådana minnen man aldrig glömmer han har alltid varit mycket snäll. Susanne hade även hon sålt några böcker för mig så nu hoppas jag den nya beställningen kommer snart.  Jag önskar er alla en underbar dag.  

söndag morgon

Kategori: Allmänt

God förmiddag alla mina bloggare Nu har jag suttit och skrivit hela förmiddagen strax kommer Susanne hon har varit på 60 års kalas sedan i går så nu bli det strax kaffe med snack det ser ut att bi ett fint väder ute kan detta vara sista greppet om sommaren ?Hoppas jag har fel.

beställt mer böcker

Kategori: Allmänt

God Morgon alla mina trogna bloggare i dag har jag
beställt en omgång nya böcker det har sålts bra det känns så bra att så många
har sagt att den är så bra välskriven och intressant det är med  både skratt och gråt  man läser boken i dag blir det matlagning och
så ska det komma 2 gamla arbetskamrater och hälsa på nu känns det lite höst ute
i dag små kyligt  så det  det är en varm tröja
som gäller

svt 4 play

Kategori: Allmänt

Ja nu har det varit en dag på daglig verksamhet på gärdesgården i Mölnlycke i dag blev det matlagning berätta om upplevelser på Treklöverhemmet  under sommaren och vi  pratade om intervjun i tidningen GT som en del läst

Och om intervjun i vecko tidningen Hemmets Journal, dessa reportage är jag mycket stolt över om ni har möjlighet att besöka Svt 4 play med rubriken felaktig diagnos visas där något som berörde mig djupt om Mats o Carina.  Hemmets vecko tidning dröjer nog några veckor innan den kommer ut

Hemmets Veckotidning

Kategori: Allmänt

God Morgon alla i går var det så trevligt vi fick besök från Hemmets veckotidning av en reporter och en fotograf det blev en 3 timmar lång intervju om min bok och om hur vårat liv blev förändrat efter min Stroke det tog mängder av foton med mycket humor skratt vi hade mycket trevligt det kan nog ta ett tag innan det kommer i tidningen men när jag vet vilket datum tidningen kommer skriver jag ut detta.   det är så roligt att det blev så stort när jag släppte en bok det känns så bra efter allt arbete detta varit men det var det värt men efter 10 år var den klar. I dag blir det träning och som vanligt städning på skrivbordet, det är någon som hela tiden har sån oordning där undra vem det är kan det vara Smillan.  ????????????,   

arbete i trädgården.

Kategori: Allmänt

Nu efter att varit på Treklöverhemmet i 2 veckor är det en hel del att göra här hemma i dag har jag tagit upp resterande potatis ur potatislandet samt klipp gräset det ringde en reporter från Hemmets Journal som kommer i morgon och vill göra ett reportage om mig och min bok vad spännande det är så roligt att få en bekräftelse efter allt arbete det varit att skriva jag börjar  jag bli en smått kändis jag har även i dag köpt ett wii spel som en del i min träning. jag önskar er alla allt gott.  

mina nya kompisar på treklövern

Kategori: Allmänt

Efter att varit på treklövern så många gånger genom åren,  lär man känna en del återkommande människor några som jag ofta utbyter tankar och händelser med jag ska berätta om en man som är i samma ålder som mig själv han bor ca 50 mil öster om Göteborg vi kan kalla honom mister T när han var 19 år det var 1971 var han cykel bud när han en dag som vanligt var ute och cyklade som bud blev han påkörd av en lastbil så illa att han bröt nacken och blev helt förlamad han är en mycket trevlig och sympatisk människa jag har ofta pratat med T om mycket saker jag träffade även på T där i år igen han försöker trots sina svårigheter att träna hans armar hänger ner på sidorna och han kan svänga på armarna lite genom att lite gran svänga på överkroppen i sidled han har alltid en assistent vid sin sida   jag tänkte i år när vi åter träffades att han är alltid på ett gott humör trotts allt och alltid nära till ett skratt tänk ändå han har suttit så i 43 år men det är klart han har nog säkert sina mörka stunder även han men det skulle nog vara bra om sådana människor  som aldrig är nöjda med någonting och gnäller om allting  fick komma och se hur plötsligt livet kan förändras på sekunden och sedan vara tvungen att leva ett liv som man  inte alls hade räknat med det skulle nog vara en tankeställare för många lika så en ny kopiss   vi kallar honom Gaisaren han är 29 år och har haft 9 stroke och kan inte gå själv men han spastiskt i sina armar det är när armarna gör okontrollerade rörelser och talet är mycket påverkat och svårförståeligt trots hans alla svårigheter är han ofta på ett gott humör åtminnstånde utåt sett sen hur han mår inuti är det ingen som vet jag satt oftsa ihop med Gaisaren och pratade tog jag det bara lugnt  så kunde jag förstå vad han sa han förstår allt som sägs och sker runt omkring han skrattade mycket ofta han hade ett mycket stort motorintresse så vi kom överens om att så småningom träffas ihop med assistenter på Majorna Go Karting och köra ett race han kan köra en handikapps Go kart ihop med sin assistent en sån ksrt har dubbla reglage så assistenten kan sitta i egen stol bredvid Gaisaren med egen ratt och reglage det gäller bara att få hjälp i och ur Karten.  När jag skulle åka hem blev jag så glad han rullade fram till mig och Säger med viss svårighet vi är väl kompisar du och jag mitt svar det är klart vi är han säger hoppas att vi snart ska åka Go KART självklart han fick mitt kort med alla  mina uppgifter till mig vi skakade hand min buss kom jag skulle åka hem. Jag tog farväl v alla de övriga på Treklöverhemmet precis när jag ska till att rulla ut till bussen kommer en annan ny kompis fram för att säga hejdå vi kan kalla honom C han är nästan omöjligt att höra vad han säger på grund av en hjärnskada men vid en stor ansträngning kan jag höra och förstå även hans ballans var starkt påverkad hans ålder är runt 30 år när C var 5 år upptäcktes en tumör uppe i hans hjärna under ett antal år med många operationer togs tumören bort bit för bit men när sista ingreppet gjordes vid 18 års ålder skar läkaren så illa att hela hans ansiktsmuskulatur  på vänster sida skadades helt och hängdealldeles   slapp och till en början var han blind  men såg nu åter på ett öga och det andra var I-hopsytt med över och undre ögonlocket bara för att inte bli utsatt för  mycket solljus för detta kunde torka sönder ögat läkarna trodde att han någon gång kanske skulle kunna se på ögat igen.  Även här ser man hur livet kan bli.allt som vi människor tar för givet blir inte alltid så för alla. jag vill med detta jag nu skrivit berätta om sådant som många inte får ta del av, något som för mig varit mycket lärrorikt som jag före min egen skada var helt ovetande om .           

hemma igen efter 3 veckor i Ljungkile

Kategori: Allmänt

God Morgon alla mina blogg kompisar hoppas inte ni tröttnat på min blogg eftersom jag inte kunnat skriva på ett tag jag är nu hemma igen och nu ska det bli som vanligt igen får vi hoppas på.  jag har nu varit på Treklöver hemmet i 3 veckor det är ett rehabiliteringshem i Ljungskile i Bohuslän jag har inte kunnat blogga på deras datorer. Jag är besviken på vistelsen denna gången jag har nu varit där ungefär en 6 gånger nu genom åren men tyvärr har det blivit sämre det var inte sådana trevliga utflykter nu som det var de tidigare år och de  nya ägarna Bräcke diakoni hade dragit ner mesta möjliga på personalen så det var ständigt underbemannat tidigare var det en Stiftelse som ägde stället och vad jag förstår hade en bättre ekonomi som tur var är det en underbar och hjälpsam personal som orkar stå ut med allt som måste göras hela tiden.   Jag har skaffat mig många nya vänner. Jag ska försöka att skriva om olika händelser framöver. I dag blir det att åter installera sig här hemma igen Smilla hade längtat jätte mycket efter mig och de dagliga rutinerna jag måste även ta tag i all post som kommit och göra en sortering jag har fått mycket bra gensvar efter artikeln i Göteborgs tidning 19-juli det var jätte många på treklövern som läst artikeln, Treklöver hemmet köpte min bok så nu finns den på deras bibliotek det var några assistenter där som han med att läsa boken och gratulerade mig till min debut som författare och tror att den kommer att kunna hjälpa många som läser boken blev jag lycklig eller vad tror ni det har varit värt allt arbete som det var att skriva hela mitt skrivbord är nu belamrat med papper och post så det får bli en rejäl städning och även packa upp min väskor  Men hem ljuva hem.   sin egen säng är ändå bästa säng,  jag önskar er alla en underbar vecka tillmötes.     

hemma igen efter 3 veckor i Ljungkile

Kategori: Allmänt

God Morgon alla mina blogg kompisar hoppas inte ni tröttnat på min blogg eftersom jag inte kunnat skriva på ett tag jag är nu hemma igen och nu ska det bli som vanligt igen får vi hoppas på.  jag har nu varit på Treklöver hemmet i 3 veckor det är ett rehabiliteringshem i Ljungskile i Bohuslän jag har inte kunnat blogga på deras datorer. Jag är besviken på vistelsen denna gången jag har nu varit där ungefär en 6 gånger nu genom åren men tyvärr har det blivit sämre det var inte sådana trevliga utflykter nu som det var de tidigare år och de  nya ägarna Bräcke diakoni hade dragit ner mesta möjliga på personalen så det var ständigt underbemannat tidigare var det en Stiftelse som ägde stället och vad jag förstår hade en bättre ekonomi som tur var är det en underbar och hjälpsam personal som orkar stå ut med allt som måste göras hela tiden.   Jag har skaffat mig många nya vänner. Jag ska försöka att skriva om olika händelser framöver. I dag blir det att åter installera sig här hemma igen Smilla hade längtat jätte mycket efter mig och de dagliga rutinerna jag måste även ta tag i all post som kommit och göra en sortering jag har fått mycket bra gensvar efter artikeln i Göteborgs tidning 19-juli det var jätte många på treklövern som läst artikeln, Treklöver hemmet köpte min bok så nu finns den på deras bibliotek det var några assistenter där som han med att läsa boken och gratulerade mig till min debut som författare och tror att den kommer att kunna hjälpa många som läser boken blev jag lycklig eller vad tror ni det har varit värt allt arbete som det var att skriva hela mitt skrivbord är nu belamrat med papper och post så det får bli en rejäl städning och även packa upp min väskor  Men hem ljuva hem.   sin egen säng är ändå bästa säng,  jag önskar er alla en underbar vecka tillmötes.