royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

att se tillbaka.

Kategori: Allmänt

 Nu är jag tillbaka på banan igen efter ett tags uppehåll med skrivandet, nu med ny hårddisk och en nyservad dator. Vedklyvningen. Fungerar bra nu är det mången kubik kluven ved uppstaplat i vedboden. Det som klyvs nu är klart för användning slutet 2016 -2017 det har börjat bli lite småkyligt, på nätterna nu så det är perfekt med lite extra värme för ett 20 tal år sedan konstruerade och tillverkade jag ett fläktsystem här i huset som suger upp den varma luften ur vår gjutjärnskamin och sedan via en kanalfläkt blåser ut varmluften inne i huset så det blir en fantasiskt fin värme. Det är med viss stolthet, jag tittar på resultatet. Det var många timmars arbete men det blev ett enastående resultat i min nuvarande situation känns det så bra att se tillbaka på allt jag har lyckats genomföra. Både som anställd och egenföretagare. Det känns så bra inombords att veta jag lyckats med de flesta målen jag ställt till er alla hoppas ni får en fin Söndag. .          

Tisdag

Kategori: Allmänt

Ja då blev det några timmar i vedboden och lite matlagning och skrivarbeten  nu blir det strax att komma till bingen och vila en stund efter duschen kommer alltid en trötthet. Det har varit ett fint väder i dag med sol och frisk luft.  

städning skrivning och veden.

Kategori: Allmänt

I dag har det blivit sådant som kallas måsten med en hel del.  Städning och sorteringsarbeten. Jag blev så glad över ett mejl från Mikael Wiehe som kom i dag  där han beställde en bok av mig vad glad jag blev att han vill läsa om mig han är en bra kompis sedan några år det blev att paketera in boken med ett brev för att posta i morgon sedan har vi i dag börjat skriva alla julkorten jag har pratat om att dra ner på julkortsskrivandet men det har blivit tvärtom antalet brukar öka varje år det är mycket roligt att skriva dessa hälsningar jag vet hur glad jag själv blir för julkorten. I går fick jag en fantastisk hjälp av min kusin Roger med veden nu är allt sågat och  in kört in under taket i vedboden vad glad jag blir för all denna hjälpen. nu är det några dagars klyvning om jag ska gissa kan det nog bli totalt ca 4-5 kubik när den är färdig kluven och sedan 2 års torka så ca år 2017 ska den värma snacka om att vara ute i god tid jag brukar kallar veden för  våra pensionsförsäkringar.  Det är bättre avkastning i vedboden än på bankens pensionsförsäkringar.  Det ger ju åtminstånde värme det är mer än vad kontoutdraget ger ja det var dagens händelser nu startar jag planering av morgondagen.         

en kväll på Lisebergs teatern.

Kategori: Allmänt

I går var en jättetrevlig kväll jag och min kusin Roger var på Lisebergsteatern och såg Brännvin i kikaren. med Stefan.och  Kristers uppsättning av denna pjäs     det blev många och långa skratt, i två timmar.  efter föreställningen kom Stefan Gerardson fram till oss och pratade en stund.  det var ett mycket givande samtal det blev en stunds väntan på Taxin utanför stora entren till Liseberg   och temperaturen kröp ner mot nollan så att komma in i en varm Taxi för färd till Härryda kändes bra det var mycket roligt att få göra något utöver det vanliga. jag har aldrig tidigare varit på Lisebergsteatern så detta var en upplevelse Pjäsen var fantastiskt bra jag vill sända ett stort tack till Stefan Gerardsson för inbjudan.   I dag söndag blir det att ta hand om veden.    

stefan och krister.i morgon Lördag

Kategori: Allmänt

I dag har det åter varit ett dystert väder det är så mörkt att inte ens solcelsbelysningarna. kan ladda sig. Jag har även varit på besök för första gången hos min nya läkare och har även varit ute i vedboden och gjort en planering för morgon dagen i morgon startar jag med en Dusch och sedan träning samt panering av vilka kläder jag ska ta på mig till kvällen för att åka till Lisebergsteatern och se och få träffa Stefan Krister samt Jojjen. min kusin Roger var så snäll att han följer med mig jag hoppas kunna få tagit många foton. Tiden har gått så fort det känns inte som det var längesedan Stefan Gerhardsson ringde och bjöd mig till föreställningen ändå är det bara några  veckor sedan hoppas jag få skaka hand och växla några ord med dessa Nu blir det en funderare vilka kläder ska jag ta på mig det får nog bli min vita skjorta med väst.  med blå inlägg i kragen och ärm muddarna samt min nya svart grå fluga och svarta jeans och Boats.  Innan vi åker på eftermiddagen blir det lite vedklyvning. Det går inte bara att roa sig  jag måste även göra  lite nytta. måste göras.  

Torsdag

Kategori: Allmänt

God morgon då var det torsdag igen oj vad tiden går nu har det snart varit mörkt ute i två veckors tid men det blir nog bättre när det förhoppningsvis börjar ljusnar efter nyår om det blir som de spår ska det bli den kallaste vintern på 31 år då vill det till att veden är torr den delen som nu snart legat i två år. Den jag nu klyver och stapplar kan användas först år 2016 i dag blir det några timmar vid klyven igen. det kanske låter tråkigt men det är så frisk och gott att, vara i vedboden och klyva för oftast blir det att jag sitter vid datorn alldeles förlägne på dagarna ibland många  timmar därför är det så trevligt att stå med min klyv, i dag måste jag ringa till Lisebergs informationen jag är ju ditbjuden av Stefan och Krister  Stefan Gerardson, ringde mig om att han lagt undan två biljetter till mig och assistenten till på Lördag jag måste bara veta vad de ska hämtas nu ska kameran ses över eftersom jag är lovad att få träffa hela gänget efter föreställningen och då hoppas jag det blir många foton tagna.  Jag återkommer om den fortsatta utvecklingen. Och övrigt..            

mycket ved

Kategori: Allmänt

I går blev veden som låg inne i vedboden färdig klyven och en stor vagn ytterligare fylldes i skogen och kördes in till vedsågen allt blev sågat i lagom längder det är tur hjälp finns. Och allt  är nu inkört i vedboden för klyvning.  Så nu finns här mycket arbeten att göra i går ringde Go kart Andreas och ville komma och ställa in sin racingbil.  Det är Andreas  Mazda MX 5  för  rekonditionering och lite vintervila i värmen efter årets alla tävlingar hans tävlingsår hade gått mycket bra och alla hans nya Go kartar på Majornas Go Karting är under inkörning och det funkade bra det är tydligen Göteborgs bästa  Go Karting men vi får se jag har ju ännu inte bedömt den.  

att göra i dag Torsdag.

Kategori: Allmänt

I dag blir det några timmars ved klyvning, och förberedelser inför morgon dagens stora bilutställning Grand Turismo i Eriksbergshallen.  Och få träffa dom stora grabbarna.   där ska ju  även  jag vara en liten utställare   med mina böcker så nu blir det att stryka en vita skjortan  och mina svarta byxor och polering av skorna samt göra iordning lite växelpengar. Och justera det medhavda bordet.

mycket trevligt att göra

Kategori: Allmänt

I går var en mycket givande och speciell dag tänk min kusin Roger var här och stod hela dagen och arbetade i vår vedbod med att klyva och såga ved det är fantastiskt  fantasisk  med sådan hjälp så nu börjar det ta på de stora vedhögarna jag är mycket tacksam för all denna hjälp, ett  jätte tack till Roger.som gjorde ett enormt fint,  arbete.   Sedan åkte jag till Lorensbergsteatern för att träffa Kay Pollak när jag och min assistent kom dit var vi väntade av   Kay  han. kom och tog emot oss vi hann få en pratstund och lite fotografering det var fantastiskt att jag fick en personlig inbjudan till hans 3 timmars föreläsning var helt otrolig den kan jag verkligen rekommendera den gav mig mycket att ta med ett par på bänken bakom mig köpte min bok.  På fredag är det Grand Turismo på Ericksbergshallen.  Där jag ska vara med min bok. Sussi har skaffat ett bord jag ska ta med mig dit för att sitta vid och sälja min bok. på fredag är det bara Vip inbjudna gäster det är Picko Troberg och hans dotter Malin som bjudit in mig med assistent. Men i dag blir det att åka och storhandla för kylen och frysen ekar tom och så blir det planering  för Fredagen.  

Kay Pollak föeläsning.

Kategori: Allmänt

I dag har jag stora förväntningar jag ska få träffa en stor idol för mig jag är nämligen

 jag är Personligen inbjuden till Kay Pollaks 3 timmars  föreläsning på Lorensbergsteatern vi ska träffas en halvtimma före föreläsningen så vi kan skaka hand och prata lite jag känner mig  lite spänd att få träffa Pollak. just nu färdigklädd svarta byxor svart skjorta med väst

storstädning

Kategori: Allmänt

I går blev det städat i garaget och i Smedjan det känns så bra när det är gjort

 

 Nu är Susanne på hjulbyte hos däckverkstan och monterar på vinterhjulen. Har vi tur kanske vi slipper snön i år men då får vi ha tur.   I dag kanske min kusin Roger kommer och hjälper mig med veden. Det ser ut att kunna bli fint vedarbetar, väder i dag,   sånt  här väder vore toppen ända till slutet av  Mars.

lördagens sysslor

Kategori: Allmänt

Nu är jag inne i värmen efter ett dags verk ute i trädgården nu har vedsågen varit igång hela förmiddagen,  så nu är alla de långa vedträden. sågade till 30 centimeters längder. Och är inkörda i vedboden så nu återstår klyvningen som kommer att ta några dagar efter att just nu suttit i en varm dusch nu känns det riktigt bra, nu strax n i sängkammaren in under värmefilten på med strömmen ,och krypa under filten och försöka få upp värmen,  jsg kanske slå på tvn. Det kanske är något bra att ligga och slö titta på program nu känns det bra efter allt som ’är gjort då ’är jag kanske värd detta är det fortfarande ingen som vill ha min dusch kabin.  Som bortskänkes.                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Glenn Strömbergs bok.

Kategori: Allmänt

   I dag skulle det varit  det matlagning på Gärdesgården. .men maten var redan förbered när jag kom dit. det.  blev lite socialt vi satt och pratade,och  det blev inget vidare resultat på  maten,  väl hemma blev det till brevlådan där i låg ett packet fort in och öppna paketen det var en bok från Glenn Strömberg med mat för Italien mat Minnen och möten. och 3 stycken,  signerade foton. Det var mycket snällt att sända detta till mig. Nu måste jag lära mig laga italiensk mat.    

Frukost

Kategori: Allmänt

God Morgon alla ja nu var det fredag igen, det är inte klokt vad tiden går veckorna bara rusar iväg i dag ska jag till daglig verksamhet och träffa mina kompisar  vi brukar,  laga en underbar middag tillsammans och sedan blir det tjöööt med kaffe och sedan hem och ta i tu med alla papper i  mitt arbetsrum skriva och sortera.  Nu blir det strax en underbar frukost den bästa start på dagen frukost. Är när jag och Sussi äter frukost   

duschkabin skänkes.

Kategori: Allmänt

Efter att det varit hantverkare här och installerat en handikappsanpassad duschkabin i vårt badrum så nu har vi nu en felfri komplett duschkabin över. Den står i garaget för transport till tippen. Är det någon som vill hämta den gratis så är den er.

vedklyvning och planeringsarbeten för utställningen.

Kategori: Allmänt

I dag har målet varit att klyva så mycket ved som möjligt. Efter några timmars klyvning var den stora vagnen tom. Nu var all den veden kluven och staplad. nu är det nog minst 5 sådana kärror till, som ska lastas bakom garaget och köras fram till vedboden och en hel del jag ska såga i ved sågen från 60 centimeters till 30 centimeters. vi ska även sätta in textremsor i mina böcker som är till försäljning. När vi är klara ska tvätten som är ny tvättad hämtas upp från tvättstugan och hängas i badrummet.

klyva ved

Kategori: Allmänt

Det blev inget skrivit i går men det tar jag igen i dag onsdag.  i måndags var min kusin Roger har och gjorde ett fantastiskt arbete ihop med Susanne skogsmaskinerna som varit här lämnade kvar några stora högar med björkstammar som behövdes sågas upp till klyv ved Roger kom på måndag Morgon och började såga med motorsågen det var nära på att det blev inställt för regnet fullständigt vräkte ner det sågades från ca 2.5 meters längder till 30 centimeters längder Susanne staplade för glatta livet medan Roger sågade.  efter några timmar var det tid, för rast då blev det mat och Kaffe o torr T-skirts för svetten hade formligen. Sprutat om de två skogs arbetarna. efter ett stenhårt arbete efter ytterligare några timmars sågande var det daggs att lägga en stor del på dragkärran och dra det till utsidan av vedboden regnet bara öste ner nu ligger det även en stor hög vid vedsågen som ska sågas från 60 centimeters till 30 centimeters längder. Nu ska så småningom allt detta klyvas och staplas upp inne  i ved boden det kan nog bli, närmare 5 kubik staplat och klart  björk det bästa som finns att elda med när det blir staplat ska det ligga till en bit in på år 2016 . det gäller att vara ute i god tid tack Roger och Susanne för ett fantastiskt slit arbete.   I dag onsdag har klyvningen startat det blev en hel del klyft nu blir det fortsättning i morgon Torsdag. jag glömde berätta att i går Tisdag var jag och vår kompis  Karina på Gekås i Ullared en hel dag och handlade snacka om att det var mycket folk det var tjockt men lika trevligt som vanligt vi åkte hem efter 6 timmars handlande mycket nöjda med dagen. Och välfyllda kassar. Och en mager plånbok. Åkte vi hem.     

veckan som varit nya händelser.

Kategori: Allmänt

veckav

blev inte mycket skrivit de senaste dagarna veckan som nu var hade jag besök av  min kusin Roger som betytt och betyder,  så mycket för mig.     det är så trevligt för vi har så mycket att prata om när Roger fick se all ved jag har som ska sågas  upp i lagom längd till att passa till sågbordet till  vedsågen erbjöd sig Roger att komma hit på Måndag och med motorsågen  såga stockarna i  lagom längd det är en hel del att såga vilken tur att  jag har att få denna hjälp eftersom jag har ingen annan   har att fråga om hjälp när det gäller sådana här uppgifter som att kunna hantera en motorsåg.  Roger kommer på måndag klockan 10 om vädret tillåter. I dag blir det att koppla på släpet på elstolen, och köra lite i skogen och fylla upp släpet med ved till vedboden det ligger så mycket löst som skogsmaskinerna tappat från sina släp.  efter allt som vår styrelse i vår vägförening ställt till med är det nog tid att byta ut styrelsen mot mer kompetenta och lyhörda människor

 Det får bli rätt man på rätt plats och inte som det nu är, nu är det första november i dag, denna månad är almanackan fulltecknad med mycket ovanliga saker det är att få träffa Kaj Pollak,  och träffa  Stefan och Krister och se deras föreställning på Liseberg Karina följer med mig dit.  att vara med och på Grand Turismo och ha en egen utställningsplats där jag kan sitta och sälja samt presentera min bok.   sen få vi se om SVT landet runt.  hör av sig, dom visade intresse för att komma hit och göra ett reportage om min stora samling, mina assistenter brukar säga att här i detta hemmet vet man aldrig vad det är för överraskningar och nyheter på gång.  Sedan när allt är uppsågat ska det klyvas i vedklyven,  det kan ta några dagar att göra men det är så fint anordnat i vedboden där är både väggar och tak samt en elektrisk lift i taket att lyfta upp de lite tyngre vedträden.  som ska läggas och klyvas, det var tur jag han bygga upp allt detta före jag blev förlamad här är både väggar och tak och musik från en radio. Nu blev det mycket skrivit i dag. Jag återkommer och berättar mer.  Och det blir nog lite bilder om jag lyckas.