royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

snö mat o träning.

Kategori: Allmänt

I dag har jag och min assistent. varit tvungna att ta i tu  om all denna eländiga snö samt lagat en god och nyttig mat och städat o duskat och tränat.

snö och matlagning

Kategori: Allmänt

Vaknade i morse till ett så eländigt väder 50 centimeter snö på gången till grinden jag har varit på daglig verksamhet på gärdesgården med matlagning totalt misslyckad mat. det blev BRATWURS en blek i tysk korv jag äter hellre maten jag gjort här hemma tacka vet jag svensk korv, och kött   samtliga var missnöjda med  maten  tacka vet jag min hemlagade mat det får bli lite sådan nu istället

köttfärslimpa.

Kategori: Allmänt

I dag har det varit köksarbete här hemma. Jag och min assistent lagade en köttfärspaj. som blev helt perfekt det blev 5 portioner så det blev att frysa in några. Nu är bara frågan vad ska jag laga nästa gång? Jag gillar husmanskost har ni några förslag.  jag fick även ett brev från Regeringskansliet kulturdepartementet ett långtt  brev med ett foto från Alice Bah Kunke som är Kultur och demokratiminister i regeringen, jag fick svar på en del frågor jag sänt  min assistent var ute och skottade bort den där eländiga snön nu är det plus grader så har vi tur är det barmark i morgon    

fin hjälp

Kategori: Allmänt

 
 

Jag blev så glad i går när jag fick besök

Inför besöket bakade jag en äpplekaka av smuldeg. Det var min kusin Roger och min kompis Magnuz vi gjorde en planering om hur våran stormfällda skog på tomten ska röjas upp till det normala igen detta är ett stort bekymmer för oss eftersom det är ett stort och slitsamt arbete men då har jag sån tur att det finns så snälla människor som Roger och Magnuz som erbjöd sig att hjälpa till med detta stora arbete. Min ellift i taket i vedboden var sönder denna  behövs för att kunna lyfta upp de stora vedträden till klyven dessa kan ibland väga ca 40-50 kg. Magnuz som är elektriker lyfte ner liften tog med sig den hem för översyn och reparation. Det verkade vara ett större el fel.

 

Nu ser jag en ljusning på vårt stora problem. Susanne blev jätte glad när jag berättade om hjälpen

min assistent Maria

Kategori: Allmänt

Det var min assistent  Maria som kom och hjälpte mig i dag Det blev gjort en hell del och snön har börjat försvinna fortsätter det så då är det förhoppningsvis helt borta i morgon jag har även varit duschen en liten stund . det kom ingen spännande post i dag

vädret blir bättre.

Kategori: Allmänt

I dag när jag vaknade kändes det lite små kyligt så nu har jag  ved eldat och kört med fläkten för fullt så nu är det en perfekt temperatur inne. Enligt väderleksrapporterna,  Ska det bli bättre det ska bli plusgrader och övergå i regn så har vi tur är snön borta i morgon.  

snö och matlagnings dag.

Kategori: Allmänt

 Idag Lördag tyvärr har det snöat hela dagen så min assistent har varit ute och skottat ett fler tal gånger jag har lyckats göra en jätte god kål pudding efter ett eget recept de som fanns recept på nätet men de var så krångliga så det blev ett eget jag är jätte nöjd det var mycket roligt  jag har aldrig lagat så mycket mat som efter att vi  bytte,  ut den gamla plattspisen till en med glas häll och varm luft. I dag har det blivit vedeldning hela dagen så åtgången på ved har varit stor men vad gör man inte för lite go värme. Smillan ligger i mitt knä och spinner det är så lugnande att höra nu blir det snart besök i sängland mina ögon lock börjar bli tunga efter en fullt upp dag  jag önskar er alla en bra Lördag eftermiddag trotts all snö.  

en bra dag.

Kategori: Allmänt

En bra  dag

 

 I dag har det varit matlagnings kurs på Gärdesgården. Och lite sociala aktiviteter.  Men det onda i nacken plågar mig fortfarande sedan fallet på toan. I dag har solen tittat fram det behövdes verkligen nu blir det att tända upp spisen för att öka på värmen in. med en pinne i brasan. Sedan blir det sängland en stund efter en hård dag.  

en mycket dålig dag.

Kategori: Allmänt

I går var en riktigt dålig dag.   förmiddagen började bra med matlagning och lite städning vid 3 tiden skulle jag besöka toaletten jag rullar fram med rullstolen inne på toaletten finns ett handtag placerat på höger sidan på toalett väggen jag greppar handtaget drar mig upp vrider mig häcken bakåt sätter mig på holken hittills allt väl efter en stund ska jag åter till stolen greppar, jag  handtaget för att dra mig upp i upprättläge men kraften var otillräcklig. Efter ett 10 tal försök återgår jag till holken koncentrerar mig i 50 minuter på ett nytt försök mitt högerben placerat i vinkel vid holken likaså det förlamade benet ett nytt försök drar mig upp men min kraft ger vika tappar taget åker baklänges mot holkens högra sida glider jag sedan ner på golvet det högra benet är då under mig det blir ett grymt tryck i knäleden till slut ligger jag på golvet smärtan i knäet var hemsk till  slut får jag  bort foten under mig och benet vinklar sig ut igen.  ligger nu på rygg upptäcker till min fasa att trygghetslarmet är kvar i sovrummet försöker få undan rullstolen som stå i vägen i dörr öppningen, efter att stolen är bort tryckt med höger benet fanns bara en tanke jag måste komma till larmet försöker komma i till ryggläge sedan drar jag mig med den högra armen i kantlister och dörrkarmarna meter efter meter tills jag närmar mig sovrummet sista metrarna greppar jag i matbordsbenet, i matrummet trycker på med högerbenet efter 25 minuter äntligen ser jag larmet några meter till nu når jag larmet med högerhandens finger trycker signalen går fram, efter svar från högtalartelefonen från larmcentralen,  och min förklaring vad som hänt meddelas att  personal är på väg.   jag fryser pliggande på golvet som tur är ligger det en värmefilt på golvet och en kudde det värker i alle delar man tänkas kan efter ytterligare 25 minuter kommer personalen på larmet och kollar upp mig sätter på lyftbälte strax sitter jag åter i rullstolen stel som en pinne bredvid sängen. Rullar tillbaka till toan för att se hur jag stökat runt där inne efter en översyn rullar jag ut i köket hämtar några värktabbletter  åter in till sovrummet efter en noggrann kontroll och koncentration tar jag mig över från stolen till sängen  jag lyckades äntligen på rätt plats i sängen.  på med värmefilten tänker över dagens  trauma somnar på morgonen i dag vaknar jag med en grym värk i min nacke och rygg i dag torsdag får bli en lugn dag. Fy vad galet det kan gå. det blev en lång berättelse.       

inget vettigt på hela dagen.

Kategori: Allmänt

I dag var det en riktigt tråkig dag på den dagliga verksamheten,  egentligen. Var det meningslöst att åka dit maten var så dålig så det blev att äta när jag kom hem jag får skaffa något annat att göra något mer meningsfyllt i morgon lördag hoppas jag att det blir något vettigt gjort eftersom inget blev gjort i dag.

strömlöst.

Kategori: Allmänt

Vår ström försvann tidigt på morgonen men som tur var återkom den senare under dagen jag han att provstarta motorgenerator som ger 220 volt och klarar en stor del av det mest nödvändiga såsom,. Mikron och kaffebryggaren och lite lampor.  jag har även, tankat upp generatorn.  för man vet aldrig med dessa osäkra elbolag, min snälla kusin Roger har varit här hos mig i dag och lagat stormskadorna på vedboden.  vi har varit i kontakt  med en firma som ska hjälpa oss att röja undan och såga upp den stormfällda skogen åt oss. Vi får hoppas att väderlekstjänsten har fel i sin prognos om att det är mer stormväder på gång.   

våra träd

Kategori: Allmänt

Man kan lugnt säga att det har varit orkan ute i natt i går kväll när vi hade ett flertal gäster på besök för vi firade ? Våra gäster var tvungna att gå ut och flytta sina bilar för att undvika nerfallna träd det är ingen trevlig syn här utanför på morgonen. nu har trädfällare varit här och röjt en det så det går att komma ut till vår P plats allt detta bara för att en grupp mindre kompetenta människor bestämt att det skulle ”göras en del gallring i skogen.  Detta blev följden av det hela. Som tur var kom samtliga gäster och bilar hem helskinnade i går. just nu ligger det jätteträden rotvälta på en del av min vedbod

nya brev.

Kategori: Allmänt

 Efter att jag kommit hem från  min sedvanliga storhandling hämtade jag min post i brevlådan ett av breven kom från Orup ett lite komiskt ritat och skrivit brev. Jag tycker han är en fantastisk artist just nu har jag skrivit klart 6 stycken,  brev som ska iväg i morgon nu ska jag strax in och hälsa på i Sängland det tar på krafterna att sitta vid datorn Susanne har gjort jätte fint här hemma det är så trivsamt och fint.   

brev från Usa

Kategori: Allmänt

iI dag kom det brev ifrån USA en bild och hälsning från Martin Dempsey arméstabschefens chef. jag har ägnat med min assistent hela dagen att städa på kontoret det är jätte gott väder ute i dag frisk fin luft och  klar blå himmel ,här känns inga avgaser   och annan dålig luft i skogen.  det skulle kunna vara min vedeldningen från vår skorsten

 

vårväder.

Kategori: Allmänt

I dag har det varit nästan vårväder sol hela dagen men kallt det har blivit matlagning  och nu förberedelse för kvällens gäster det ska bli trevligt.

trubadurkväll

Kategori: Allmänt

I går kväll hade vi en riktigt trevlig bjudning, med god mat och många vänner och en av dessa är trubadur så det blev musik från 60 talet och framåt, vi planerade att jag nu ska jag börja förbereda för nästa vernissage här hemma för det är så många som gärna vill komma se alla de nya autograferna. Och boken,