royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

assistentbolaget

Kategori: Allmänt

 I fredags hade jag och min assistent Diana en utflyktsdag. vi var först på Cityg Goss och Jula i Borås sedan blev det en fika och en rundtur med en del upplevelser det är stor skillnad på privat assistans och komunnens,  nu är allting så mycket lättare att det skulle ta så många år att få tag på en så bra assistent som Diana någon som äntligen bryr sig och kan det här med att vara assistent  hon är den bästa som arbetat här de privata assistentbolagen har mycket bättre anställnings villkor med bra förmåner och så mycket bättre betalt och kan själva påverka lönen olika önskemål vi gör mycket mera utflykter och resor än vad komunnen kunde erbjuda.

 Nu planerar vi för nästa Danmarks resa som blir i februari vi kommer att åka 4 stycken vi planerar även en resa och boende inför sommaren assistentbolaget är hjälpsamma och possitiva inför dessa aktiviteter och stöttar gärna ekonomiskt.    

min kusin Roger

Kategori: Allmänt

I dag torsdag  har jag försökt på inordning på min motomed elektriska motionscykel sedan kom min kusin Roger och gör ett fantastisk arbete i vedboden med att stapla om all veden så den ska ligga luftigare det är otroligt vad snäll och duktig han är som lägger ner så mycket arbete för mig vi flickade och tog enbulle och så blev det lite prat tjöt något vi båda uppskattar Roger hade med sig en modifieringsats. till vårt köksbord för kunna höja detta så jag lättare kan komma under med mina ben sittande i fullstolen hoppas nu bara Susanne tycker om detta för det skulle underlätta min vardag en eloge till Roger som är så hjälpsam,  

mycket att göra

Kategori: Allmänt

I dag Måndag äntligen nu tar det på snön jag och Diana startade med lite träning sedan blev det matlagning och sedan bakade vi en sockerkaka för vi får besök i eftermiddag jag har även tillverkat lite fästjärn till min träningcykel. Det kom även ett brev från Regeringskansliet Stefan Löfven han tackade för mitt brev jag sände för några veckor sedan jag har ofta frågor som behöver ett svar det är så ofta på olika frågor och uppdrag regeringen har men som efter ett stort antal utredningar ändå inte leder någon vart ibland undrar jag hur det står till med alla dessa i regeringen som hela tiden håller på med ett evigt utredande.  Det är nästan som dom har någon typ av beslutsångest. Jag läste just i tidningen om den stakars 20 åriga kvinnan som var på sitt arbete på ett flyktingboende i Mölndal och fick en kniv i ryggen så att hon avled  livet kan vara mycket orättvist hon hade hela livet framför sig det finns ingen ursäkt för en sådan handling. Stackars anhöriga nära och kära.

snö smälltning

Kategori: Allmänt

I dag söndag är vädret bättre äntligen plus grader snön smälter sakta men säkert bort i dag blir det en del timmar framför datorn och kanske en del vila. Det går inte åt någon ved i dag eftersom vädret ligger på plus grader nu står det en kopp kaffe på min högra sida det blir några sådana per dag.

Glenn Hysén ringer

Kategori: Allmänt

 I dag känns det kallt så nu blir det att hålla fyr i spisen vi får hoppas väderlekstjänsten har fel om att det ska komma snö däremot får dom gärna ha rätt i att det ska bli töväder nästa vecka i går var jag på Alum och handlade när jag stod och väntade på Taxin ringde min telefon jag svara ja det är Roy då hörs en röst i andra ändan som säger hej Roy detta är Glenn Hysén jag säger vad roligt att du ringer mig vi pratade en lång stund om lite av varje  Glen skulle komma hem och hälsa på när vädret blir bättre då får det bli en kaffe med lite tjöt Glenn är en mycket trevlig och sympatisk människa vad glad jag blev när han togs sig tid att ringa mig.  I dag lördag blir det matlagning och lite bakning.  

kungahuset och en bra film på bio

Kategori: Allmänt

 I går onsdag var det trevligt i postlådan  det var brev från kungahuset ett skrivit brev och ett foto av konung CarlXXV1 Gustav och ett foto av HKM Kronprinssessan Victoria och ett foto av HM.Drottning Silvia det är alltid trevligt att dom ger sig tid att svara och då även med foton.  I går var jag och Diana på bio och såg en man vid namn Ove en film jag kan rekommendera  i dag Torsdag är det riktigt skit väder minus 20 grader och en snötäckt mark i dag blir det nog inomhus aktiviteter.

snö

Kategori: Allmänt

I dag tisdag var det som en chock att se ut genom fönstret  det hade snöat  nästen 90 cm  på våra marker nu startade eländet att kunna få bort och frilägga gångar och vägar här hemma nu har både Susanne och Diana lagt ner ett fantastiskt arbete på detta nu hoppas vi bara på art det kunde börja töa så eländet försvinner  

för kallt ute

Kategori: Allmänt

Söndag morgon i dag vara det alldeles för kallt ute tempraturen, visade på minus 17.5 grader det är mint 6-8 grader för lågt tacka vet jag över plus 20  småfåglarna och min ekorrar hoppar omkring ute i trädgården även dom ser ut att frysa Susanne var ute och gav dom mat tallgbollar och solrosfröer nu blir dom lyckliga nu är solen på väg upp det ser mycket fint när jag ser ut genom köksfönstret är skogen alldeles vit det ser ut som ett sagomotiv nu ser jag två ekorrar och många fåglar men det är fortfarande kallt 15 minus det går åt mycket ved till kamminen i dag det gäller att hålla värmen det knastrar så gott i kaminen,  nu tror jag det blir en sväng in till sängen och ta fram en bra bok och läsa i några timmar Susanne ska åka till några kompisar och fira en födelsedag och kanske äta något gott själv har jag god mat som jag och Diana gjorde i går och den goda banan kakan så det blir även fest här.   

autografer och skrivning

Kategori: Allmänt

JAG SITTER och skriver samt öppnar gårdagens post det har kommit från Sauber F1 Team foto och autograf från Marcus Ericsson och Philip Nashi.

 

 I dag lördag är det bitande kallt ute så det blir att hålla fyr i spisen hela dagen jag tror det bli en inomhus dag med lite siorteringsarbeten, och städning vi kommer även att baka en  banan och något med Kokkos i

vinter och veden

Kategori: Allmänt

 Jag och Diana har städat och lagat lite mat i dag, vi var ute en liten sväng det kändes bra att få lite frisk luft och jag har gå tränat det försöker jag göra var dag jag kan inte så mycket men försöker bevara det lilla jag kan min stelhet det spastiska i vänster arm och ben är oförändrat trots alla Botox sprutor som jag har  Nu har vintern ett järngrepp om oss just nu är det minus 8 grader. jag har eldat mycket hela dagen så det har varit mycket varmt här inne  min kusin Roger har just varit här och hjälp mig med att stapla om veden i min vedbod så att den ska ligga luftigare. Vilken tur att jag har min kusin Roger som hjälper mig så mycket jag är så evigt tacksam för all denna hjälp vi brukar avsluta med en kaffe och lite prat det är så givande att sitta och prata med Roger.  

turi postlådan

Kategori: Allmänt

Nu har det kommit lite spännande post ett är ifrån Los Angeles Carlifonien och ett från Stockholm det från USA är från Quincy Jones ett stort foto med en autograf Stockholmsbrevet var ifrån Björn Ullveus ett foto med autograf och en signerad cd skiva från Mamma Mia.ibland är posten en höjdpunkt att hämta i lådanjag och Diana har varit och handlat på Allum och handlat i dag nu har det tyvärr snöat så det är alldeles vit ute det är bara å hoppas att väder gudarna kan komma med lite värme regn vore ju det bästa

åka på bio

Kategori: Allmänt

I går var en kall dag på morgonen var det minus 10 grader så det blev full fyr i spisen och högsta fart på fläkten det fungerar bra för då blåser vi ut värmen i hela huset det är en fläkt jag själv konstruerat och byggt på 90 talet den suger in värmen ovanför spisen och sugs igenomen fläktkanal med en hastighets reglerbar fläkt inbyggd. Vi vilade även mycket i går det känns bra att vila ut.  

 

I dag torsdag var det minus 12 grader i natt. i dag  jag ska jag och Diana åka till Borås på bio  och se på filmen med Rolf Lassgård. En man som heter Ove. jag tror nog vi ska passa på att söka upp något ställe att  äta en bit mat när vi ändå är ute på galej

i dag 2016.

Kategori: Allmänt

Gott nytt 2016 i dag vaknade vi upp till ett nytt år här är kallt och snötäckt och lite mörkt ute vi har just fått besök av utav vår vän blomstermakaren MARIE Karlsson, Som vi bjuder på Spaggeti.  Med vår egen special köttfärs som endast går att åtnjuta här hos oss.