royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

midsommar

Kategori: Allmänt

I går midsommarafton var vädret riktigt bra det blev god mat mycket vila jag är rätt så trött efter Danmarks resan, förra veckan. i dag blir det nog lite gräsklippning och förberedelse inför vernisaget på Tisdag jag hoppas på fint väder för vi brukar ha denna tillställning i trädgården med både korvgrillning och våfflor, blir det dåligt väder är det svårt att vara inomhus med mycket personer jag får be väder gudarna om hjälp.

Stena line Tur retur

Kategori: Allmänt

I går torsdag ÅKTE JAG och Diana på en dagstur till Danmark med Stena Line vi blev bjudna på Resan av Stena Laine och det ingick en jättefin skaldjursbuffe. Allt det för sista resan blev misslyckad med dålig mat och taskigt bemötande ville Stena som plåster på såren bjuda oss på allt, det är bra att skriva och berätta om man inte är nöjd varför inte. Där saknades ingenting i buffen resan gick bra både ToR DET VAR MYCKET FOLK det var många kärror fyllda med ölflak jag tror folk är tokiga med allt öl dom handlar det stod ca 10 flak öl på varje kärra plus mängder av vin flaskor när vi kom av färjan och väntade på bussen var det ett midsommar väder regnet vräkte ner och har gjort så hela natten, när jag i dag midsommarafton öppnade gårdagens post blev jag jätte glad och överraskad, det var ifrån kungliga SLOTTET I Stockholm där låg ett kort med ett foto av kung Karl Gustav det stod varmt tack förall uppvaktning i samband med min 70 års dag och en underskrift av kungen nu ska detta sättas in i en guldram med glas jag tänkte sätta det intill tackkortet från Prins Carl Philip och Sofia Hellqvists giftermål det är stort att få brev från Kunga huset. I dag ska jag ut i trädgården och göra ren grillen inför vernissaget på Tisdag det kommer nog en hel del människor så det blir nog många grillade korvar med bröd samt många våfflor och litervis med kaffe Sedan blir det nog en del vila för efter att i går suttit från 0.4 45 i går tills 19.00 i rullstolen är jag minst sagt seg och trött jag ska även försöka att få gjort ren grillen. Eller i morgon ?

trädgården

Kategori: Allmänt

I dag Lördag nu var deg daggs att elda skräp vi har inte kunnat elda på ett tag på grund av torkan så nu har tunnan varit tänt i några timmar så det mesta är uppeldat vi såg över våra planteringar och det växer fantastiskt bra potatisen står i blom och köksträdgården alla kryddor ser bra ut likaså blommorna undra om det blir färsk potatis och dill till midsommar nu ska vi strax börja med maten det blir köttfärssås vi brukar göra 4-5 portioner som vi fryser in det är så bra att ha att ta fram då är det är det bara att koka potatis eller ris.

trädgårdsarbeten

Kategori: Allmänt

I GÅR BLEV DET LITE ARBETEN I TRÄDGÅRDEN DIV OMPLACERINGAR OCH VATTNING SAMT ÖVERSYN AV NYPLANTERINGARNA OCH ÖVERSYN I VÄXTHUSET I DAG BLIR DET NOG LITE SKRIVNING OCH KANSKE BYTE VATTEN I FONTÄNEN FÖR DÄR ÄR SÅ MYCKET BARR OCH LÖV OCH DET BRUKAR SÄTTA IGEN FILTER. STRAX KOMMER Diana.vi brukar starta dagen med kaffe och planering.

Mamma Vera

Kategori: Allmänt

Söndag 12-6 i går var jag och hälsade på min mamma Vera som är 92 år och svag det verkar inget vidare att vara så gammal och behöva bo på ett äldre boende som man som hon inte trivs på Vera en pacemaker so håller i gång hennes hjärta hon har blivit så liten det är nu en liten gumma hon har fått fel på sina stämband så det går nästan inte att höra vad hon säger hon är även så svag knna köra in rullstol går inget vidare. Tänk ändå villka förändringar det kan bli i livet nu är både mamma och hennes son i var sin rullstolVera om för ett antal år sedan både cyklade och gick lång promenare. Men om sagt man vet inte vad som väntar runt hörnet i går åkte vi i Dianas Kia till Mölndal på vägen dit visade jag lite fel väg vi sväng de in på en återvändsgata och längst in på den stod det en tjej och sålde jordgbbar för 17 kronor lådan vi stannade och pratade en stund jordgubbarna kom från bjurlöv i Skåneså vi alog till och köpte ett par lådor dom var så där riktogt goda efter hemkomste det det lite vatt ning i växthuset.

planterat och klart

Kategori: Allmänt

Ja då var allting planterat och färdigt det blev mycket bra nu är det bara att vänta man vet ju inte hur många år det tar innan ett fruktträd ger frukt, nu är både träd buskar och plantor på plats nu är det tid för lite vila

odlingarna

Kategori: Allmänt

dag fredag blir det arbete i trädgården min hjälp kommer vid tiotiden då måste jag använda min elrullstol eftersom vår tomt är uppdelad i två olika tomter en övre och en nedre tomt. eftersom den nedre delen har vi en liten grusbelagd stig för att komma ner till den trädgården där finns potatisodling grönsaker och blommor samt fruktträd både äpplen och päron samt granplantering. och där är vår gamla grävda brunn som vi tar upp vattenmed en el pump. för att vattna odlingarna med, vi vill inte använda vattnet ur den borrade brunnen. Men blir det regn så underlättar det är extremt torrt i marken, jag ska plantera lite nya växter en ny intressant sak det är kaffebuskar och bannanbuskar, och ett äppelträd det ska bli spännande att se vad det blir. Potatisenhar kommit upp bra det är ett mycket fint odlingsår,

nationaldagen.

Kategori: Allmänt

Flaggan i topp ja då var det national dagen det ser ut att bli ett jätte fint väder även i dag så nu blir det till att vattna det växer jätte mycket här i trädgården vår potatisblast. Har kommit upp jätte mycket.

nya skottkärran.

Kategori: Allmänt

I går monterade vi ihop min nyinköpta skottkärra från Biltema. det var inte många delar men det tog 2.5 timmar och mycket svett att få ihop denna kanske lite väl billigt inköpta kärra priset 199 kronor var ju inte världens bästa passform efter en omkonstruktion på rörböjar och vinklar och justerat om samtliga infästningar var det dags att sätta dit hjulet då stämde inte en enda vinkel vi blev tvungna att ta isär en hel del av de hopmonterade delarna och även nu göra om justering av vinklar och fästen men till slut satt det där på plats min hjälpare tog tag i kärran körde ur garaget ut på P-platsen körde runt ett varv kom in svettig det första jag hörde var den funkade och den var ju jävligt billig och det förstår vi nu efteråt varför” snålheten bedrar visheten” som man säger ibland nu står den parkerad för att någon gång under veckan provlastas och köras det bli säkert bra den ser ju ändå bra ut blank lastbalja grön lackat hjul jag hoppas att min hjälpare och jag trots allt fortfarande är vänner. Det ser ut att åter bli en högsommar dag i dag.eftersom det råder vattenbrist på ett flertal ställen har jag tagit av locket på vår gamla grävda brunn och där några meter ner fanns en del vatten vi sänkte ner en dräneringsump. Startade upp den sug upp mycket vatten som spolades ut på våra växter detta funkade riktigt bra vi har inte rört den brunnen sedan flera år sedan när vi lät borra en ny brunn till vrt vatten den är 86 meter det är så onödigt att vattna trädgården med det vattnet för detta passeraren stor filteranläggning som finns i källaren så att vattna med dricksvatten är helt onödigt.

sommarfest på Björk- Ö

Kategori: Allmänt

I går var jag Susanne och Diana på en sommarfest på Björkö i Göteborgs skärgård så det blev att åka färja dit och åter det var assistentbolaget som bjöd oss på sommarfest det var hög stämning god mat fint väder vi åt sommarens alla godsaker och avslutade med en hembakad rabarber paj och glass det kommer att bli ett strålande sommarväder även i dag solen är på väg upp luften från den öppna dörren känns sval och frisk

sommarfesten.på Björkö

Kategori: Allmänt

I början på veckan fick jag besök av en kvinna med hälsningar från Åsa Waldau hon överlämnade en stor fin bukett med blommor och en hälsning från Åsa kvnnan som överlämnade blommorna vet jag inte namnet på utan kallar henne blomsterkvinnan jag pratade i säkert 1. timmar med henne och visade min stora samling av autografer och brev hon var mäkta imponerad jag bjöd in henne till mitt vernissage 28- juliföre hon gick ville hon ta lite foton och det blev det jag som ” linslus” poserade med glädje nu står den vackra buketen med blommor på köksbordet i dag blir det stor sommarfest hos Pater på Björkö något som är återkommande varje år undrar om det kan bli samma väder som i går då det var rekordvärme. Vi får se för säkerhet skull får det bli min nya sommarhatt en kortärmad skjorta. och solglasögon är det sommar så är det i går blev även gräsmattan klippt.o potatis blasten, har kommit upp en bra bit redan, allt växer som aldrig förr. Citronträdet ger frukt varje dag och samtliga fruktträd blommar för fullt.