royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

NU ÄR DET VÄNTAN PÅ ÅR 2014 ÅRS HÖJDPUNKT

Kategori: Allmänt

Hur ska våren och sommaren bli? För det är en evig längtan efter solen och värmen. Om det blir fint kan sådden starta i april min kompis Lasse skrev till mig och berättade att det snart var dags att sjösätta båten. När jag i dag läste tidningen att Korea vill visa musklerna med sina kärnvapen missiler då går tanken till vedboden bara inte den slår ner här för då är allt detta klyvande gjort i onödan. Det kanske är bäst att bära hjälm i trädgården om det ramlar ner något Koreanskt skrot uppifrån.

Det är lika bra att elda på ordentligt nu för nätterna är fortfarande kalla med minus grader. Det är bara att hoppas och se nu vad som kommer, kan det bli både sol och värme?

Uppe Lite för tidigt...

Kategori: Allmänt

Idag när jag vaknade såg jag åt väggen där klockan sitter och tyckte den var 4.45, det är lagom att komma upp och rulla ut i köket starta kaffekapselmaskinen och starta upp datorn. Väl inne i arbetsrummet med kaffet började jag surfa och upptäckte att klockan på datorn bara var 01.45! Oj vad tidigt, jag surfade en stund drack upp kaffet rullade in till sängkammaren kröp till kojs igen somnade och sov ett par timmar, åter uppe, tanka på mer kaffe göra ett schema för dagens arbeten. Nu är klockan snart 9 och då kommer min assistent.

Vårarbete

Kategori: Allmänt

Även idag är det sol och vår i luften. Jag ska ut och göra en förberedelse av vårarbeten i trädgården. Altanen ska tvättas, några av rabbaterna ska ha ny jord och lite ska tvättas. Trädgårdsmöbler skall sättas på plats, oj vad mycket måsten så fort solen visar sig.

Rullstols trängsel

Kategori: Allmänt

Det kan bli lite svårt med plats vid möte ibland här inne nu när vi kör varsin rullstol men det är ju högerregeln som gäller och tecken vid svängning. Ibland hakar vi fast i varandras stolar men sånt får man räkna med. Nu tänkte jag ta en utomhussväng i dag det ser ut att även i dag bli en vårdag med sol det är underbart när sommaren är framför oss, det är livet det, efterrätten på en tråkig vinter en fin sommar är det bästa som händer så hoppet är det sista som överger människan.   

Michael Schumacher

Kategori: Allmänt

Michael Schumacher han är en stor idol för mig. När jag läste att han blivit så skadad blev jag mycket ledsen för det var ju en så onödig olycka, han som levt så farligt var dag i racingens värld. Jag skrev ett brev till det stället han körde för samt hans familj och beklagade det inträffade och i går fick jag ett svar från Michaels pressekreterare, och familj som tackade för mitt brev och skrev några rader. Tänk ändå vad bra att jag fick ett svar nu när de alla har så mycket annat att tänka på jag blev mycket glad. Nu får vi bara hoppas att han vaknar om han nu gör det så får vi innerligt önska att han blir återställd på bästa sätt och inte med för mycket hjärnskador för är man fullt medveten om sin situation är detta grymt att vakna upp till. En total förlamning.  

Vår i luften

Kategori: Allmänt

Idag känns det som vår i luften kanske dags att smygstarta i trädgården, jo ett försök borde bli bra. Fram med trädgårdssoffan, lite städning, tag fram gräsklipparna från förrådet men det känns ändå lite kyligt så det är nog för tidigt att lägga undan långkalissarna. Jag har tagit en sväng med permobilen så kallad ”avrostning”. Nästa arbete som gäller blir tvättning av altanen, vi har en roterande altangolvtvätt som kopplas till högtryckstvätten och tvättmedlet är såpa som är det bästa att använda på tryckta brädor. Det blir senare en så fin lyster i trät och så ska fasade torkas samt lite annan rengöring.

Vår

Kategori: Allmänt

God Morgon alla Bloggare kan ni tänka er att här i Härryda är det vår i luften i dag jag har varit ute i min rullstolen i solen en stund och andats in vårluft, man kan tro att det är bara en dröm att det redan kunna vara möjligt att sitta i solen om det fortsätter så här så har det varit en fantastiskt lätt överkommlig vinter nästan snö tomt.Lite minus grader ja, bättre kan det inte bli för en hård vinter med mycket snö är ett elände i rullstol, nu kan vi snart njuta av blommorna som bara ligger i jorden. I väntan att få komma upp och glädja oss, vad jag mår mycket bättre när solen lyser nu ska snart sommar möblerna ut igen, gräsklipparen trimmas grillen provgrillas, i dag får vi främmat det blir våfflor med grädde och en god sylt samt kaffe det ska bli trevlig. Skriv gärna hur du har det, om det är vår i luften även hos er jag önskar att ni alla kan njuta av vädret mvh Roy i Härryda. Jag kan rekommendera att lyssna på idolerna på Spotify.

Service på vattenledning

Kategori: Allmänt

I dag har jag haft rörläggaren här hemma, vår vattenreningsanläggning krånglar så vattnet är alldeles brunt, han återkommer i morgon och ska renovera ett reningsfilter. Susanne är ute för första gången i dag sedan hon kom hem från sjukhuset, Karina var här och hämta henne dom skulle packa ihop hennes rullstol och sätta in i bilen. Karina ska köra för Susanne kan inte använda vänsterbenet så hon är passagerare nu för tiden. Vi har ju nu varsin rulle, livet är allt bra konstigt.