royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

Rekonditioneringen av mx klar!

Kategori: Allmänt

Idag var Per här och hämtade sin ny rekonditionerade Mazda mx 5 och sedan kom brevbäraren med post ifrån USA, det var från Larry Flynt han som äger tidningen Hustler och är vd för Larry Flynt Publications. Han är förlamad från midjan och ner efter ett mordförsök 1978. Han är mångmiljonär och har en rullstol helt i guld.

 

Att beskära ett äppleträd

Kategori: Allmänt

 Idag ska vi ha några vänner på besök det bli middag gott kött från gröna gårdar och samtidigt ska jag få hjälp att beskära några fruktträd i trädgården. Dom är proffs på sådant här det är mer än var jag kan säga att jag är vi hade i många år ett jätte fint och stort fruktträd i trädgården från tidigt 50 tal som gav fina gula äpplen varje år så ett år fick jag för mig att det skulle beskäras gick till biblioteket lånade en dvd skiva om beskärning såg på skivan trodde sedan jag kunde allt om detta ämne utrustade mig med redskap som behövdes gick med raska steg ut i trädgården hämtade stegen lutade den mot trädet nu greppade jag tag i sågen och grensaxen nu skulle det ske jag närmade mig en gren ”offret ” som skulle bort klippte till grenen föll tillmarken efter 50 år i trädet var det slut nu låg den på marken helt övergiven och väntade på sista vilan i komposten jag utförde ett stort antal sådana gärningar i trädet efter någon timma var marken full av kvistar ja nu kände jag mig duktig städade upp ställde undan redskapen. Nu började väntan kanske ett år vi får se jag har nu väntat i över 10 år äpplena lyser i sin frånvaro inte ett ända äpple har kommit jag blev tvungen att såga ner trädet det stod som ett spökträd det blev att såga upp det i längder på 30 cm som klyves lagom att använda i kaminen. Jag fick ändå lite värme av trädet mina äpplen får jag köpa på ica det står en liten stubbe kvar efter trädet. I år kom det upp en liten gren och några blad vem vet om 50 år kanske det står ett blommande äpple träd där. Som många senare generationer kan ha nytta av och undra vad var det för en som planterade detta träd med så fina gula äpplen när dom senare sätter tänderna i äpplet har dom ingen aning om vad trädet varit med om att det var en stolle på 200 talet som trodde har kunde det här med att beskära.  Så tänk er nu noga för innan ni beskär eller tror er veta hur man gör lycka till.

Sålt en svets

Kategori: Allmänt

Lördag förmiddag nu har jag just fått sålt en av mina svetsar som stått oanvänd så länge. Den är såld till en man som säkert kommer att få mer användning av den än vad jag har just nu och så får jag bättre plats i mitt garage. Nu är jag snart klar med rekonditioneringen av den gula Mazda miatan den blev bra och jag är nöjd. Jag får se vad Per säger när han ska hämta den. Jag ringer honom nästa vecka och berättar. Nu ska jag vara inne en stund för vädret tillåter inte någon utomhus aktivitet.

Recond

Kategori: Allmänt

  Idag har det varit fortsatt polering på Pers Mx5 nu har den en gnistrande gula färgen åter framkommit och fälgarna är snart i nyckisk igen. Nu är det invändigt i kupén och lite detaljputsning i motorrummet. I dag var brevbäraren här med ett stor packet från ett företag som är generalagenter för Turtlewax i Sverige dom vet att jag är helnöjd med deras produkter. I paketet fans det både lackrengöring en leksak samt en turtle slips och slipsnål samt en jätte fin kulspetspenna och en baseboll keps och en penna som går att laga repor i lacken med. Det är en helt ny uppfinning jag har sett om den på ett tv program det är något helt revolutionerande inom återställning av att laga lackskador. Nu är det bara några dagar kvar att reconda Mazdan.  

Rekonditionering av MX5

Kategori: Allmänt

Efter hårt arbete börjar den bli mycket fin den gula färgen gnistrar i ljuset nu är det inte så jätte mycket kvar, nu får det inte gå för fort jag tycker om att hålla på med just sådant här även om det tar rejält på krafterna är det något jag längtar efter att få hålla på med. För många kan det låta konstigt att vilja sitta och polera en bil men för mig i min situation är det så mycket att kunna klara av detta känns ibland som en seger att se det färdiga resultatet.

 

Om ni ser de utlagda fotona går det att skönja att jag är lycklig

Bilder från dagens recond!

Kategori: Allmänt

 

Utkast: Oct. 21, 2013

Kategori: Allmänt

Pärs bil.

Utkast: Oct. 21, 2013

Kategori: Allmänt

polering av Pärs bil.

besök av gamla arbetskamrater.

Kategori: Allmänt

 År 1977 var jag verkstadschef på ett företag vid namn Hammars rivningsfirma i Mölndal. Där jag ansvarade för hela maskinparken lastbilar entreprenadmaskiner och även maskiner på Hammars Trä här var jag anställd i 3 år det var en lärosam tid med flera bra arbetskamrater nu kom 2 av dessa hit hem det var Christer och stig. Stig talade jag med förra året men Christer hade jag inte träffat sedan 1977 så vi hade mycket att prata om hur våra liv hade formats genom åren och våra olika öden vi gått tillmötes. Vi pratade och drack kaffe i 5 timmar det var många starka minnen som kom upp. Ibland tycker jag det kan vara både tungt ledsamt och roligt att tänka tillbaka men oftast säger man det var bättre förr även om det inte alltid var så? jag ska nu med början på måndag starta rekonditioneringen av den Gula Mazda Miatan.

Iordningställande i garage och inne på kontoret.

Kategori: Allmänt

Förra veckan gick min värmefläkt sönder i garaget. Just nu håller jag på att rekonditionera Andreas banracing bil och då måste det vara varmt så att det går att polera för är det för kallt funkar inte vaxet helt bra men jag han ändå bli klar med Andreas bil. Han kom hit med sin biltransport kärra, backa ur bilen ur garaget tittade på bilen och var helnöjd. Allt var inutiputsat den var enligt Andreas bättre nu än när den var ny. Även motorrummet var skinande blankt och inuti kupén. När han backade ur garaget kom Per med sin likadana fast gula Mazda Miata som även den ska genomgå en rekonditionering. Jag kolla över min byggfläkt jag haft som värmekälla i garaget varför den inte fungerade, men konstaterade snart att det var kortslutning i den så det blev att min assistent fick plocka ner den från sin hållare och sedan har jag ett förråd här hemma sedan mitt företag i detta förråd byssjan har jag mycket saker där stod även en byggfläkt. Min assistent lyfte fram fläkten, bar upp den till garaget och den gamla ställde vi ner i byssjan. Efter att den gula bilen är klar kommer Per att komma hit med sin Porsche carerra som ska rekonditioneras. Sedan har vi tagit in mer ved för i natt har det varit minusgrader så nu behövs det eldas. I eftermiddag kommer det ett par arbetskamrater som jag hade 1977 så det är ett tag sedan. Vi ska ta en fika och sitta och prata gamla minnen.

läkarundersökning och remmisser

Kategori: Allmänt

 Nu har jag och min assistent Maria varit på vårdcentralen jag hade en besökstid hos min läkare namn Edvin. Som ville kontrollera min prostata eftersom mitt Psa värde hade ökat efter att jag fick prostata cancer 2001 lämnar jag ett blodprov var tredje månad för att veta om det håller sig stilla eller att det blir typ mettastater. Efter att känt på prostatan ansåg han att det verkade ganska normalt men ville ändå skriva till Sahlgrenska urologen för en större undersökning för en grundligare undersökning hos en urolog sedan skrev Edvin en remis till en avdelning som tillverkar bland annat proteser och andra hjälpmedel för jag behöver en formgjuten nackkrage ” stöd” för att stabilisera nacken eftersom jag har en så svår värk efter mina skador efter mc olyckan så när jag kör min el-stol och kör Go kart behöver min nacke stabiliserad för annars trycker det på mina diskar och kotor som är skadade samt min wipplache skada. Dessa skador plågar mig ständigt. Så kan detta hjälpa mig kan jag fortsätta att utöva min ljusglimtar i livet så som Go karten och vara i garaget och utöva mina hobbys.  

Andreas ny polerade bil!

Kategori: Allmänt

 I dag har
Andreas varit här hos mig och hämtat sin nypolerade Mazda Miatra, han blev
helnöjd tyckte den var lika fin som när den var ny skinnande Blanck även hela
mottorrummet var blänkande fint och detalj putsat och lättmetallfälgarna var
som nya. När han backade ur garaget och körde upp bilen på sitt transportsläp
kom Per med sin likadana Mazda och körde in den i garaget. Per är även han
racingförare av Mazda Miatra fast gul nu står den i garaget i väntan på en
rekonditionering men den är inte lika välvårdad som Andreas bil. Hela
högersidan är krockad samt en del andra skador jag kommer att lägga ut bilder
på även detta projekt jag söker sponsorer på reconditioneringsprylar. Ni får
gärna höra av er angående detta

reconditionering av mazda mx5

Kategori: Allmänt

 Nu är jag klar med rekonditioneringen av min kompis Andreas Halbigs banracingbil Mazda Miatra. Jag brukar ta in den i garaget minst en gång per år och göra en reconditionering både på ut och insidan samt motorutrymmet. Tro det eller ej men eftersom jag är förlamad på vänster sidan görs arbetet med min högerarm och det brukar bli ett bra resultat. Nu står den här skinande blank och klar för nästa tävlingssäsong. Andreas är ägaren av Go Karting i Majorna och har betytt jätte mycket för mig, han och hans personal gör allt för att jag ska trivas på go kart banan när jag är där och kör 1-2 gånger i veckan.

Jag har tillgång till en kart som de byggt om till mig med andra reglage, allt detta betyder så fantastiskt mycket för mig att åter kunna hålla på med ett så stort intresse som betyder så mycket för mitt välbefinnande. Jag och Andreas har en så fantastisk uppgörelse, när jag har recondat hans bil är det aldrig tal om några pengar utan jag få sitta på passagerarsidan och åka med på en racertävling varje år. Det är inte många förunnat att få vara med om nått sådant det ska ni veta att det är en upplevelse att rusa fram i en hissnande fart i både kurvor och raksträckor samt att inte förglömma alla dessa hissnande omkörningar. Han är en otrolig racerförare och människa, jag kan inte i ord beskriva vad allt detta betyder för mig efter avslutat race brukar jag rulla om kring i min hjulstol i depån och se på alla dessa bilar och träffa och prata med en massa trevliga människor. Vid varje tävling måste jag även köpa en tävlingslicens för att få åka med så dessa sitter nu inramade bakom glas och guldram på väggen här hemma, detta är jag så stolt över. Det är ändå en del jag kan med min högerarm. Trots alla motgångar.

Recond av Andreas Mazda!

Kategori: Allmänt

 

Mörkret

Kategori: Allmänt

 mörkt nu är det den mörka och trista tiden på året. Många säger men det är ju så fina färger i naturen även jag som bor mitt i den har ibland svårt att se det fina för det är ju ganska mörkt ute nu både på morgon dag och kvällen men det är klart att de dagar då solen lyser upp då kan även jag se färgerna men det är en lång väntan tills det vänder igen ungefär så där 5 månader. Det blir alltid lättare bara julen är över och nyår passerat då börjar man skymta ljuset i tunneln. Det låter kanske tråkigt men det är min sanning. Idag är tänkt att jag ska ta en sväng med Go karten. Det är en ljusning i tillvaron.

Rekonditionering av bil.

Kategori: Allmänt

 i dag har jag städat garaget för min kompis Andreas kommer hit med sin banracingbil. Det är en Mazda Miatra racing utrustad. Den kallas för röda faran jag brukar polera den jag har en polermaskin som jag kan styra med min högerarm och i motorrummet går det bra att komma åt även då med höger armen samt runt dörrar och inne i cupen med vinylglans och polera rutorna. Jag har en liten pall med 4 hjul jag sitter på jag måste ta det mycket lugnt när jag rullar runt bilen för det händer att något hjul fastna och då har det hänt att pallen har vält och då är det en omöjlighet för mig att komma upp om jag är i garaget ensam. Därför måste jag hela tiden tänka på vad jag gör . Jag ska återkomma med både mer text, och bild den dag jag ska starta arbetet.