royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

mycket rök. och ved.

Kategori: Allmänt

I dag har dagen fungerat bra min kusin Roger har varit här och arbetat i trädgården hela dagen med att köra in en stor mängd ved i vedboden och eldat jätte mycket ris och grenar och en hel del gran, röken har legat tjock över Härryda i dag,  en stund tänkte jag att nu ringer det nog snart från Landvetter flygplats och ber oss sluta elda för planen kan inte gå in för landning i all denna rök Och kanske rent av stänga av väg 156 på grund av nersatt sikt.   Jag och assistenten fick mycket gjort assistenten eldade i skräp tunnan och bar stor ved kubbar utan ett enda gnäll. Och det blev även ett besök i duschen.   Dagen flöt på bra något som inte är vanligt nu för tiden, Roger gjorde en fantastisk insatts kämpade på hela dagen,

min kusin

Kategori: Allmänt

I går torsdag var förmiddagen ganska jobbig och tråkig, men det blev mycket bättre på eftermiddagen när min kusin Roger kom och hälsade på mig vi pratade gamla minnen och mycket om hur bättre det brukar   bli bara våren kommer då kan man vara ute mycket  mer och njuta av naturen eftersom vi lever så inpå naturen som vi gör det är en stor förmån att få uppleva och följa naturen hela året jagm är så glad att jag fått så fin kontakt med min kusin och hans familj. Nu kanske vi snart ska ta upp våra kusin träffar vi hade för några år sedan det ska bli trevligt  att träffas igen för vi är ändå några stycken, som då brukar träffas med jämna mellan rum.  Då får vi se vad fredagen har att erbjuda jag hoppas på det bästa till er alla.  

gårdagens post

Kategori: Allmänt

Autografer. när jag senare i går.   kontrollerade    gårdagens post.  brev upptäcktes att det var mer i ett av kuverten

 Och det var samtligas autoMötley autografergrafer av medlemmarna i Mötley crue band nu blir det att sätta in i en av pärmarna.

läkarbesök.

Kategori: Allmänt

Har varit på läkarbesök, i dag när jag kom hem var det mycket i brevlådan ett av breven var från Usa det var den gamle skådespelaren Harry Dean Staton han har spelat en mängd bra filmer,bla Kellys hjältar och Gudfadern han är i dag 88 år jag fick ett signerat foto och  sedan var det brev ifrån studion där Motley Cruie gör sina inspelningar  det var ett personligt skrivet brev.  Och dett brev och tidningar från Pt Racing  Picko Troberg nu blir det strax i i bingen det var en tuff dag detta.

komunens bästa assistent.

Kategori: Allmänt

Nu har jag och min assistent varit och handlat det var min allra bästa assistent hon klagar aldrig på något utan gör alltid sitt bästa hon är en av få som verkligen kan sitt arbete.  Positiv och service inriktat intresse hon lämnar aldrig något oklart när hon går. Tänk så mycket lättare allting fungerar med en sådan assistent.    

skulle behöva på toa

Kategori: Allmänt

 I dag hade jag hoppats att det här med mina assistenter skulle fungera men hur kan jag vara så dum och tro att detta skulle funka helt plötsligt assistenten ska vara här klockan 0-9.00 men då ringde arbetsledaren och sa att hon blir nog ett par timmar sen för hon är hos en annan brukare som behöver så mycket hjälp med ett tungt lyft så jag kommer,  i andra hand, Klockan 11 kom en assistent som värmde upp en portion ärtsoppa jag åt hon diskade sen var hon åter tvungen att åka i väg till nästa brukare. Då är jag och Smillan ensam igen jag skulle behöva komma till toaletten när jag väl sitter där går det inte att komma upp igen själv då måste jag larma och dom är inte här förrän efter ca 40 minuter från larmet.  nu får jag vänta till Susanne kommer vid 18.45 tiden. Då tar hon över assistentens arbete Susanne åker från ett arbete till ett annat. Är detta rättvist. Och absolut inte självvalt

brev

Kategori: Allmänt

Nu är det plusgraden och strålande sol snön rinner äntligen  bort  hoppas på snöfritt snarast. Nu ska jag sortera lite post från förra veckan det var ett brev från Tomas Von Brömssen med ett foto och en autograf och några fint skrivna rader.  Nu ska detta in i en guldram och upp på väggen.  

ivägen.

Kategori: Allmänt

Mycket ska man vara med om, men bli förnedrad där går gränsen? Jag har inte valt att få sitta i rullstol. och att vädret gör att det råkar vara svår framkomligt med stolen och att även de gående som ska hjälpa mig har problem med vädrets makter kan jag inte rå på.  men med rätt klädsel, och skor skulle det  underlätta det hela att det kan vara halt och besvärligt får man räkna med det är trots allt vinter ute. jag hoppas och önskar att kommande vecka ska bli bättre och att jag och min rullstol inte ska vara till besvär för min ”förlängda arm”   

taklift och sågning

Kategori: Allmänt

 

I dag har jag och min assistent varit ute och röjt snö samt gjort service på motorsågen klockan14.00 kom min kompis Magnuz hit och började såga upp lite av de stormvälta träden han hade även med sig min taklift som ska sitta i taket på vedboden och ska kunna  lyfta upp de största ved träden upp till klyven.  Magnuz har haft med sig den hem för översyn och reparation.  det var matar kabeln,  som var helt trasig det är ju inte det lättaste för honom att stå där i skogen,  och såga i all denna snö.  Det har åtgått en del ved i dag eftersom det varit några minus hela dagen.  

inte mycket gjort i dag.

Kategori: Allmänt

I dag har det inte blivit så mycket gjort   det blev,  lite städning och matlagning, och  jag var ute och andades en stund för att få i mig lite nytt syre brevbäraren var här med lite post ett brev, ett var  från Ulf Adelsohn det var några  svar från några regerings frågor jag ställt

 Sedan var det ett brev från konstnären Lars Lerin ett kort av ett av sina verk nu blir det lite skrivning en stund och sedan in till Sängland och krama kudden nu när jag ser ut genom fönstret ser jag att den där eländiga snön har börjat komma igen, jag som hoppades på regn och värme, nä så lätt ska vi inte komma undan,   

mma vara eller icke vara.

Kategori: Allmänt

Jag läste i dag vad Alex Schulman skrev i Aftonbladet vad han tyckte om MMA boxning och det var inte något positivt själv kan jag inte förstå mig på denna så kallade ”sport” när människor slår var andra sönder och samman bara detta  dom slår på motståndaren som ligger på golvet näst intill medvetslös och domaren bryter inte, efter en match ser dom rent monstruösa ut. Förskräckliga knäckta näsor och öronen ser ut som en del av en köttfärslimpa. Detta är ju snudd på mord. Jag undrar hur ser då själva hjärnan utefter en match själva hjärnan flyger om kring innanför skallbenet det är nog detta som gör att dom fortsätter ska man få slå varandra på detta sätt, vi är ju ändå inne på 20015 annat var det på rommar tiden. Så utvecklingen har verkligen stannat upp när man Alexander Gustavsson som jag tycker har  förstört sitt utseende pågrund, avboxnings slagen.    

vända blad

Kategori: Allmänt

Ja det är oförglömliga tusentals mil vi körde på våra motorcyklar men nu har vi vänt blad

 Ibland kan minnen vara jobbiga att tänka på jag minns så väl när jag för sista gången låste dörren till mitt företags verkstad och viste att hit kommer jag aldrig att återvända mitt livsverk bara för att en ouppmärksammad bilist inte stannade vid en utfart när jag kom med min motorcykel.  Det bästa är alla fina minnen och foton det blir en och annan tår ibland.