royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

vår?

Kategori: Allmänt

Ja då var det måndag igen den 29- 2-16 i år är det 29 dagar i februari. I dag tänkte jag vara i garaget i några timmar med mitt projekt men jag startar med träning. I kväll är det tv serien 30 grader i februari och ett av mina favoritprogram med Pernilla Månson och Gert Wingårdh husdrömmar,. man kan tro att våren är här hos oss på dagen är det sol och flera plusgrader men natten är kall vi hoppas och tror at det är våren eller ur?

nya brev

Kategori: Allmänt

I dag var jag på hjälpmedelcentralen och fick gjort en justering på min rullstol när jag och Diana kom hem igen ville jag till garaget och pyssla lite med mitt nya renoveringsobjekt en Pegout viva city eu moped efter att satt ett nytt batteri på plats fyllt på olja och påslagen tändning och med ett lätt tryck på startknappen blev det en direkt start Diana såg hur glad jag blev eftersom den varit parkerad i ett garage en längre tid tänkte jag att den kommer att bli svårstartad nu är det roligare att fortsätta med rekonditionering och översyn av det elektriska såsom byte av div kablar och servicearbeten. Jag mår bäst när jag har mycket på gång. Det kom ett btrv från Erik Hamrén i dag där låg även 2 större foton på Svenska fotbollslandslaget 20015-16 och ett personligt skrivit brev och det var även ett brev frn Judy Sheindlin hon om har tv programmet judge Jody Jodys domstol det var 2 stora signerade foton ett till mig och ett till Susanne

 

 

snön smälter bort

Kategori: Allmänt

I fredags fick jag ett brev från England det var från Clive Swift som spelar rollen som Richard Bucket i serien skenet bedrar jag följer denna serie varje fredag på tv Clive handskrev även ett långt brev. Det har inte kommit så värst många brev sista tiden på måndag ska jag äntligen till hjälpmedelcentralen och justera min rullstol jag får s hemskt on i högersida utav ryggstödet. Jag har varit där ett antal gånger helt utan resultat att se ut genom fönstret i dag är ingen höjdare mycket snö som tur är regnar det och är plusgrader. Så det smälter för fullt,  till alla  er ha det så bra  trots allt någon gång kommer nog våren igen? ska försöka att bli bättre på att skriva Med vänlig hälsning Roy "Ikaros".

hjälpsam

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag med Diana hos min bekant som är säljare på Hedins bil i Kungsbacka och Diana hon  byte bort sin bil hon hade en Audi A6   som var förskräckligt dyr att äga och köra det blev en nästan ny Kia och ett otroligt bra inbytespris trots allt. Och fyra nya vinterdäck och en fri service så nu är  dianas bilutgifterna.  nästan halverade 1 liter mindre bränsle per mil och fem gånger billigare service kostnad detta är mer en tjej bil och mycket mer driftsäker det är roligt att hjälpa en så bra assistent som själv är så hjälpsam.  I går lördag gjorde vi en fantastisk köttfärslimpa och min träning fungerade ganska bra det stora bekymret nu är min (spassistit= stelhet och skakar.  

i vänster benet. I dag söndag blir det många timmar framför datorn jag har redan skrivit 3 st brev till Usa och 3 till Sverige det blir nog att äta och bjuda Susanne på den hemjorda köttfärslimpan. och planering av näst  kommande veckan viska ska även beställa biljetter till  Stena båten för en tur till Danmark.