royikaros.blogg.se

Hej alla min nya vänner. Har aldrig bloggat förut och mitt namn är Roy. Jag kan här göra en kort info om mig själv,jag är född 52,detta är inte "stenåldern"? Jag var ute för en svår motorcykelolycka 1996 med min Honda goldwing, jag körde rakt in i sidan på en bil körd av en "Kärring" som inte stannade vid stopptecken. Jag fick mycket skador som dolda handikapp med en ständigt nackvärk, svårt att röra nacken, skador på några kotor och huvudvärk. Men jag kunde fortfarande gå! Men så år 2002 hände något som skulle förändra hela mitt liv liv jag drabbades av en stroke endast 50 år gammal och blev nu förlamad på min vänstra sida, så nu är jag hjulbent. Här kommer jag skriva av mig om min vardag

Höstdag

Kategori: Allmänt

Ja nu var det måndag det känns lite kallt  inne idag då var det dags att börja med att tända en brasa i kaminen. Nu är det strax varmt först tända sedan ladda kaffeautomaten vet nu hur jag gör jag har en kappselmaskin där jag först tar en kaffe innan jag startar upp kaffebryggaren snacka om att dricka mycket kaffe när nu klockan strax är 9 har jag redan hunnit med 5 koppar kaffe det blir så när jag startar upp datorn vid 5 tiden nu har jag både skrivit och läst samtliga tidningar och är fullproppad av världens alla tråkigheter. Så nu kommer strax min assistent så då tar vi tag i dagens saker och att göra saker här finns alltid fullt program.

Brev från Krister henriksson

Kategori: Allmänt

ett brev från kändis. Nu fick jag ett brev från Krister henriksson allias ”Kurt” Wallander Krister skrev att han ofta tänker på det som drabbat mig en stroke han tänker ofta på vilken tur han haft som inte blivit drabbad för han har en del vänner som blivit drabbade därför känner han sig både glad och lycklig förr att ha sluppit det Krister är en mycket snäll och sympatisk människa tyvärr blir det inga mer inspelningar på Wallander filmerna  jag är så glad över dessa svar jag får. Det betyder så mycket för mig.

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Onsdag kan inte sova tankar far runt i huvudet lika bra att gå upp. Nu är klockan 3.30 men vad då det är bättre att sätta på kaffet, ta med sig en stor kopp in på kontoret, starta upp datorn skriva ner lite av mina idéer jag har och några brev. Det får bli svenska brev för se utländska frimärkena är slut. Klockan 6.50 har jag skrivit färdigt på med frimärkena när min assistemnt kommer vid nio tiden brukar hon hjälpa mig att rätta till bloggen och några brev sedan har vi lite vardagssyslor att göra samt elda i skräp tunnan. Men nu vid klockan ca 8.15 blir det gröt med 2 skivor rostat glutenfritt bröd ihop med min fru.

Bokmässan 2013

Kategori: Allmänt

En dag på Ullared

Kategori: Allmänt

En dag på Ullared, Gekås. Jag och min assistent Maria gjorde en resa till Gekås. Det startade med att färdtjänsten kom i tid jag rullade ombord och vi åkte i väg. Vi var framme på ungefär 1 timma. Väl inne i varuhuset rulla jag fram till informationen och ville låna en elstol som brukar finnas för utlåning men tyvärr var den på reparation så det gick inte annars brukar det vara en mycket bra lösning för det är ganska jobbigt att rulla runt en hel dag där inne i en vanlig rullstol men vad gör man nu var det som det var huvudsaken var att jag var där. Maria hämtade en kundvagn. Jag beväpna mig själv med en korg i mitt knä sedan startade letandet i de olika avdelningarna strax var vagnen halvfull likaså korgen. Det blev ett stopp för en kaffe och efter några timmar var det dags för mat. Hissen upp till deras restaurant, köp av en portion med köttbullar det satt gott. Klar iväg till hissen ner till en ny omgång och fajtas med de andra besökarna nu närmade sig klockan 2 och då skulle bussen komma för returtransport hem. Vi lastade bussen med de blå gula kassarna och iväg. Hem väl hemma in med kassarna börja packa upp och se vad som var nödvändigt och mindre nödvändigt inköp men det mesta är trots allt bra köp nästa gång ska det bli ytterligare 2 timmar för att hinna med mer avdelningar. Nu sitter jag här med varor runt hela mig som ska sorteras. Och nu torsdag bär det åter iväg på ett nytt äventyr som jag brukar göra en gång per år och det är bokmässan i Göteborg. Det ska bli spännande och se om jag kan träffa någon ny kändis i år och prata med samt ta några bilder och få en autograf.

Höstpromenad

Kategori: Allmänt

Jag och min assistent Ann-Sofi var ute på en underbar höstpromenad det blåste isande kallt nu kändes att hösten kommer med stora kliv. Sedan var det dags för årets första brasa i kaminen det är lite höstfruset även inne.

Höstpromenad!

Kategori: Allmänt

Har varit på promenad hemomkring. Sverige är helt underbart en dag som denna.
 

Tidig morgon!

Kategori: Allmänt

Kan inte sova tankar far runt i huvudet lika bra att gå upp. Nu är klockan 3.30 men vad då…. det är bättre att sätta på kaffet ta med sig en stor kopp in på kontoret starta upp datorn skriva ner lite av mina idéer! Jag har och några brev det får bli svenska brev för de utländska frimärkena är slut. Klockan 6.50 har jag skrivit färdigt, på med frimärkena när min assistenten kommer vid nio tiden brukar hon hjälpa mig att rätta bloggen och några brev sedan har vi lite vardagssysslor att göra, samt elda i skräp tunnan.

Men nu vid  klockan ca 8.15 blir det gröt med 2 skivor rostat glutenfritt bröd ihop med  min fru. 

Ha en underbar höstdag alla där ute!

Fika på Blommigt & Prickigt!

Kategori: Allmänt

 

Att komma in i duschen!

Kategori: Allmänt

Det är inte det lättaste att komma in i duschkabinen med ett stelt vänsterben som heller inte går att böja. Så när jag efter stor möda är framme vid kabinen ska jag vända mig om så ryggen är bakåt mot  kabinen och sedan gäller det att träffa exakt på duschstolen. Det är med stor fasa att stolen glider bakåt och jag hamnar på golvet då är katastrofen ett faktum. Detta har aldrig hänt väl,  inne i kabinen så kan föreställningen börja sedan när väl det stela vänsterbenet även detta är på plats innanför kanten på kabinen för är inte det på plats rinner det ut vatten längs benet ut på golvet. Sedan när allt är klar ska hela proceduren göras om vänt för att sedan sätta mig på locket till holken för att göra sista finishen. Men att sätta sig ner med ett vänsterben som stå rakt som ett järnrör och som inte går att böja är inte det lättaste. Att bara komma ner på holken krävs en stor prestation och koncentration. Foten måste vara exakt vid tröskelkanten för att inte glida i väg över tröskeln för då sitter jag strax på golvet. När hela proceduren är klar är det på med nya kläder även här krånglar det med vänsterbenet för att trä på sig ett par jeans med ett stelt vänsterben krävs stort tålamod. 

Nu blir det kaffe för att återställa nerverna igen!

Hälsa, på min gamla mamma, på äldreboendet

Kategori: Allmänt

 Jag åkte i lördags och hälsade på min mamma som nu är 86 år hon bor på ett äldreboende sedan några månader. Hon har haft otur senaste åren först fick hon en pacemaker inopererad sedan körde hon omkull med cykeln och skadade sin axel och blev liggande ett tag på sjukhus och byt ut leden. Sedan ramlade hon hemma i sin källare och bröt lårbenet och detta blev mer komplicerat det blev en tid på sjukhus med mycket rehabilitering.  Hon lärde sig så småningom att gå igen tills nästa sak inträffade hon ramlade inne i sin lägenhet skadade det andra lårbenet och blev åter liggande på sjukhuset. Och efter rehabilitering och träning kunde hon gå ganska hjälpligt så hände nästa sak hon fastnade med armen i sin rullstol och spräckte benet i underarmen så var det åter på sjukhuset och armen blev även nu hopspikad.  Nu flyttade hon till ett äldreboende och är nu så svag att hon inte längre orkar köra sin rullstol. Hon har verkligen senare tid åldrats och blivit svag denna människa som så ofta gick riktiga långpromenader cyklade dagligen det var ständigt full fart men nu fanns det mycket lite kvar svag röst eftersom det tydligen sitter någon tumör på stämbanden det hörs knappt vad hon säger. Att bli gammal verkar inte vara vad man tänkt sig att behöva bli så svag och orkeslös. Då känns det som att är det någon mening att sträva på det är ungefär som att sova äta skita sova.

Invigning

Kategori: Allmänt

I går var jag och min assistent på en nyöppning av Ostbutiken i Mölndal Centrum. Vi hade mycket trevligt var runt och handlade en del bra att ha saker tog en fika. Vi fick även träffa Lasse Kronér och en pratstund det var en lyckad dag, i morgon blir det åter att arbeta med mina pensionssparningar som ska klyvas och staplas på hög. Det blir även en del datorarbeten och skräp eldning. Vi kommer även att ta fram kort på datorn och lägga ut på facebook